Nieuwe wandelroute?

Nieuwe wandelroute?

Het bord aan het begin van de route Foto: Jens Meester

HOORN – De nieuwe wandelroute en het ‘vernieuwde’ beweegplein zouden de oplossing moeten zijn om, in de Kersenboogerd, bewegen nog meer te stimuleren. De wandelroute is net als het beweegplein te vinden in het Willem Wiesepark en is bijna anderhalf kilometer lang.

De gemeente heeft deze wandelroute aangelegd vanuit het programma ‘Kansen voor de Kersenboogerd’. In dit programma werkt de gemeente met allemaal bewoners van de wijk samen om een fijnere woon en leefomgeving te creëren. Bij een van de bewonersavonden kwam het idee voor de wandelroute ter sprake en dit is door de gemeente gerealiseerd. De route is op 14 november door wethoudster Kholoud al Mobayed geopend. Op deze opening werd er dan ook meteen een wandeling georganiseerd met een sportclinic. ‘Bewegen is zeker in deze tijd heel erg belangrijk’ verteld Mobayed. ‘De route is ook maar anderhalf kilometer en zo dus voor iedereen wel te doen. Er was alleen wel meteen een klein puntje van kritiek: de paden worden bij regenval erg modderig en daardoor soms ook moeilijk begaanbaar. ‘Dat het op sommige plekjes wat modderig is, is wel jammer, maar het blijft natuurlijk een park met veel natuur, dus is het ook niet zo gek dat dat gebeurt’ aldus Mobayed. Toch moeten er ook nog wat dingetjes aan de route gebeuren. Zo moet er bijvoorbeeld nog een pad komen naar het beweegplein want nu kun je er alleen komen door het grasveld. Ook moet het bord dat op het beweegplein de oefeningen aangeeft nog wat duidelijker, omdat het door de grootte van het bord nogal moeilijk te lezen is. De gemeente vertelt dat men na de jaarwisseling de puntjes op de I gaat zetten op de route, omdat men toch bang is voor vernieling en eerst even willen kijken hoe alles verloopt.

Het begin van de wandelroute is te vinden tussen de straten Moerbalk en Ceder in. Er staat een groot bord waarop de route aangegeven staat en wat informatie over de route en het beweegplein. Wat wel zeker voor inwoners van de wijk opvalt is dat dit geen vernieuwde paden zijn, maar paden die er al jaren liggen. Hoewel na de opening aan werd gegeven dat de route een groot succes is, is er op een normale middag eigenlijk niemand te bekennen. Er zijn wel wat mensen die er lopen met de hond, maar als je vervolgens aan hen vraagt wat ze van het ‘vernieuwde’ pad vinden krijg je snel antwoorden als: ‘oh, ik wist helemaal niet dat hier een wandelroute ligt’ of ‘wandelroute? Dit is al jaren mijn vaste rondje met de hond’. Dit wijst er wel op dat de route dus eigenlijk al een bestaand iets is. Dit blijkt ook wederom weer als je bij het beweegplein aankomt. De toestellen die hier staan, staan er ook al jaren en zien er ook erg versleten uit. Wel staat er nu dus een bord met daarop allemaal oefeningen die je met de toestellen kan doen maar aan de toestellen zelf is vrijwel niks gedaan.

De wandelroute zal voor de wandelaars en sporters onder ons, zeker door de nieuwe oefeningen die aangegeven staan op het beweegplein, voor nieuwe uitdagingen zorgen. Maar voor de doorsnee bewoner van de wijk zal het niet een heel groot ding zijn. Mede omdat er eigenlijk niet zo heel veel veranderd is, alleen is de route nu aangegeven met wandelpaaltjes. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Hieronder volgt een verslag van Jarmo Manshanden, die de route bewandeld.

Over de auteur

Jens Meester

Hoi, leuk dat je even mijn bio checkt! Mijn naam is Jens Meester, ik ben achttien jaar jong en kom uit het o zo mooie Hoorn. Ik speel basketbal en doe dit in de landelijke u22 competitie. In mijn vrije tijd ben ik vooral veel bezig met muziek en speel ook verschillende instrumenten. In mijn stukken hoop ik altijd het meest interessante nieuws naar voren te brengen en doe dit voornamelijk in de omgeving van Hoorn maar ook zeker over andere steden in de buurt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.