Tijd voor verandering in de gemeenteraad Enkhuizen: Chris Segerius weet wat hij wil

Tijd voor verandering in de gemeenteraad Enkhuizen: Chris Segerius weet wat hij wil

Foto van Enkhuizen en Chris Segerius, die zich nu verkiesbaar stelt voor de gemeenteraad

ENKHUIZEN – Binnenkort heeft de gemeente Enkhuizen wellicht een nieuw gezicht in de gemeenteraad, genaamd Chris Segerius. Na jaren geprobeerd te hebben de waarheid boven tafel te krijgen over een stuk grond, wat volgens hem ver onder de waarde was verkocht, is de maat vol voor Segerius. Voor hem is nu de tijd aangebroken om van binnenuit achter de feiten aan te gaan.

Er is volgens hem in 2017 17 hectare grond van het recreatiegebied Enkhuizerzand verkocht voor 335.000 euro terwijl de werkelijke waarde geschat wordt op 30 miljoen. Deze waarde wordt door de huidige eigenaar bevestigd en is ook op basis van de gangbare grondprijzen vast te stellen. Bovendien was de koper een BV, met de naam Orez, die op dat moment een eigen vermogen had van slechts 200 euro en geen personeel in dienst.

Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er meer open kaart wordt gespeeld in de gemeenteraad en het college van B&W. Burgers zouden meer stukken moeten kunnen inzien, zoals het door Basevalue gemaakte taxatierapport van het betreffende stuk grond. De gemeente heeft deze zelf geheim verklaard.

Bij een poging de gemeente hierover naar een verklaring te vragen, ben ik doorverwezen naar de persvoorlichting en heb vervolgens niks meer van hen vernomen.

Chris Segerius schrijft al ruim twaalf jaar stukjes op zijn blog ‘Pimsep’. Onder andere columns over het beleid van de gemeente Enkhuizen. Na vele jaren bezig te zijn geweest met allerlei zaken in Enkhuizen, is voor hem de tijd aangebroken een gooi te doen naar een zetel in de gemeenteraad.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn 16 maart, met onder andere Chris Segerius als kandidaat. De dag daarna zal bekend worden of voldoende kiezers van Enkhuizen hem een kans geven.

Over de auteur

Tessa Slop

Als geboren Zaankanter en getogen Westwoudse is het mijn passie interessant nieuws uit eigen provincie bij u te brengen. Ik, Tessa Slop, ben gek op reizen en ook erg nieuwsgierig. Met deze drijfveren hoop ik interessante maar objectieve en grondig uitgezochte artikelen te maken, zodat u weet wat er rondom Alkmaar en de omliggende buurten speelt.

2 Comments

 1. Rob kok

  Goed geschreven artikel Tessa Slop.

  Antwoord
  • Tessa Slop

   Ontzettend bedankt voor uw feedback en leuke reactie!

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.