Boksles in de garage

Boksles in de garage

Valentijn Raven die hard aan het trainen is. Foto: Jens Meester

HOORN – Door de lockdown is voor veel mensen sporten en bewegen steeds moeilijker geworden. Dit komt voornamelijk door de sluiting van de sportscholen en andere sportaccommodaties. Ook onder jongeren is dit een probleem maar sommige weten hier toch creatieve oplossingen voor te bedenken.

Een enorme walm van zweet en het gedreun van harde housemuziek glippen door de deur bij binnenkomst van de garage. Valentijn Raven uit Zwaag heeft het initiatief genomen om van zijn garage, die omgebouwd is tot een ware hangplek voor hem en zijn vrienden, een boksschool te maken. ‘Meestal chillen we hier gewoon een beetje’ verteld Valentijn. ‘Normaal worden hier biertjes gedronken en jointjes gerookt, Maar nu wordt hier gewoon keihard getraind’.

Door de lockdown zijn de bokslessen die Valentijn normaal gesproken volgt gestopt. Hij vindt dit extra vervelend omdat de periode waarin hij überhaupt kon boksen relatief klein was. Hij was net weer hard aan het trainen toen alles weer dicht moest. Deze keer wilde hij niet weer een hele periode stil zitten en besloot daarom te investeren in een grote bokszak. ‘Boksen is een sport waar je je hele lichaam voor gebruikt en het is super intensief.’ ‘Ook staan er op internet super veel oefeningen die je gewoon thuis kan doen’. Samen met zijn vrienden traint Valentijn een aantal keer per week in de garage. ‘Eigenlijk is het niet heel anders dan dat we normaal hier chillen’ zegt Valentijn. ‘Alleen komt iedereen nu gewoon een uurtje eerder om te boksen en is iedereen daarna vervolgens na twee biertjes al dronken’.

De boksles wordt wel heel serieus aangepakt en elke les wordt er ook ergens anders aan gewerkt. Het begint met een toch vrij intensieve warming-up. Eerst een paar honderd keer touwtjespringen, wat voor veel van de jongens nog niet zo heel makkelijk is, gevolgd door een paar minuten schaduwboksen. Valentijn legt, terwijl de rest wat rek- en strekoefeningen doet, uit waar ze in deze les aan gaan werken. Ook al is er maar één bokszak, lukt het de jongens toch prima om er met z’n tweeën tegelijk erop los te gaan. Helemaal buitenadem nemen ze daarna een korte ‘waterbreak’ om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan. Na ongeveer driekwartier wordt er besloten dat er genoeg getraind is voor vandaag en neemt iedereen plaats aan de tafel. Het duurt niet lang voordat Hugo, één van de vrienden van Valentijn, de knoop doorhakt met de vraag: ‘Dus, wie gaat er eens even 4 biertjes pakken?’ En zo word er nog een lange avond door gechilld.

Hieronder het verslag van de boksles in de garage:

Over de auteur

Jens Meester

Hoi, leuk dat je even mijn bio checkt! Mijn naam is Jens Meester, ik ben achttien jaar jong en kom uit het o zo mooie Hoorn. Ik speel basketbal en doe dit in de landelijke u22 competitie. In mijn vrije tijd ben ik vooral veel bezig met muziek en speel ook verschillende instrumenten. In mijn stukken hoop ik altijd het meest interessante nieuws naar voren te brengen en doe dit voornamelijk in de omgeving van Hoorn maar ook zeker over andere steden in de buurt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.