Ondernemers klaar voor versoepelingen

Ondernemers klaar voor versoepelingen

Winkelend publiek bij de schoenenwinkel

Heemskerk| De Heemskerkse straten zijn gevuld met druk winkelende mensen. Een van de redenen dat er vandaag veel mensen te vinden zijn, is de markt. Die heeft de afgelopen weken gewoon plaats mogen vinden. In de openingen van de winkels staan tafeltjes met pinautomaten en de etalages staan vol met kledingrekken. Afgelopen weken moesten de winkels wederom hun deuren sluiten door maatregelen die de overheid heeft genomen. De opening van de winkels is in het vooruitzicht en de winkeliers zijn druk bezig met de voorbereidingen om weer klanten te gaan ontvangen.

Marijke loopt ook door de winkelstraat, maar niet met tasjes. ‘Ik heb de afgelopen tijd niet gewinkeld, en als ik winkel dan doe ik dat online,’ vertelt zij. Ook als de winkels weer open mogen gaat zij er niet meteen heen. ‘Als ik echt wat nodig heb ga ik wel even naar de winkel, maar verder mis ik het niet’. Zij hoopt eerder op de opening van de horeca en musea.

De eigenaresse van Pierre schoenmode is creatief met de maatregelen omgegaan. Zij heeft buiten de winkel een aantal schoenrekken gezet en een stoel om te kunnen passen. Buiten zit een meneer een paar schoenen te passen op de stoel, en is zo te zien goed geslaagd. ‘Ik vind deze manier van winkelen helemaal niet verkeerd,’ verteld de man. ‘Ik ben niet zo moeilijk’. De eigenaresse van de winkel heeft met de maatregelen ook weinig problemen gehad. ‘Wij hebben meer dan genoeg schoenen verkocht op deze manier,’ vertelt zij. ‘Het is het nieuwe windowshoppen’ zegt ze lachend.

Even verderop zit de winkel Room 70 Style & Gifts. Irma Korsen, eigenaresse van de winkel, verteld dat zij er de afgelopen tijd niks aan heeft gevonden. ‘Er is niemand om je heen in de winkel, dat vind ik wel een dingetje,’ zegt ze. Irma verteld dat de verkoop de afgelopen tijd via de etalage heeft plaatsgevonden. ‘Zo veel mogelijk voor de ramen zetten en hopen dat mensen er wat leuks tussen zien’. ‘Ook heb ik buiten een groot bord staan met ‘korting’ erop. Zo komen mensen toch wat sneller kijken of er nog wat voor ze tussen hangt’.

Frank Berkenhout van B&G herenmode is ook druk bezig om de winkel weer om te toveren naar het gewoonlijke. Hij klapt zijn tafeltje in en zet het pinautomaat weer op de toonbank. ‘Natuurlijk vind ik het fijn dat wij gewoon weer open mogen,’ zegt Frank. ‘De verkoop lag bij mij toch behoorlijk stil’. Al vertellend kijk hij zijn kledingrekken door op zoek naar artikelen die in de uitverkoop gehangen kunnen worden. ‘Door het sluiten van mijn winkel heb ik een hoop kleding niet kunnen verkopen’ dat gaat nu dan maar in de uitverkoop’.

http:/https://soundcloud.com/user-630483893-212625167/ondernemers-klaar-voor-versoepelingen-mixdown/s-FtXBC8vdZcE?si=f0a69257ecfb4c2088f8f01bbf8b053a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Sanne Willemse

Hoi hoi! Ik ben Sanne Willemse en ik ben eerste jaars student aan de school voor journalistiek. Studeren dat doe ik in Utrecht maar voor de regionale website ‘Alkmaar&meer’ maak ik items over voornamelijk Velsen-Noord en Beverwijk. Doordat ik woon op de plek waarover ik items maak weet ik wat er speelt in de buurt, zowel positieve als negatieve dingen, daar kan ik dan ook kritisch naar kijken en vaak snel de juiste personen vinden wanneer ik die nodig heb. Ik heb heel veel zin om nog een hele hoop videoproducties, audioproducties en artikelen te maken! Wilt u nog iets over mij weten? Mail me dan op sanne.willemse@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.