Foodtruckfestival Hoppa in Heerhugowaard weer van start

Foodtruckfestival Hoppa in Heerhugowaard weer van start

Foodtruck festival in Heerhugowaard (Foto door: Isabel van Avezaath)

HEERHUGOWAARD – Het foodtruckfestival Hoppa is op vrijdag 22 april weer van start gegaan. Bezoekers kunnen het komend weekend volop gaan genieten van het heerlijke eten dat aangeboden wordt door verschillende foodtrucks, die uitgestald staan op stadspark de Parel.

Het is tegen het einde van de middag en het zonnetje is volop aan het schijnen. De eigenaren van de foodtrucks zijn er helemaal klaar voor en ook de eerste mensen stromen binnen, wanneer het festival officieel van start gaat. “We hebben hier 2 jaar op moeten wachten en nu mogen we eindelijk weer. We hebben er zoveel zin in.”, vertelt de eigenaar van een foodtruck die stukjes biefstuk verkoopt. Het festival genaamd Hoppa wordt georganiseerd door evenementenorganisatie Bruisend en vindt plaats in verschillende steden van Nederland, onder andere in Heerhugowaard. Voor wie op het foodtruckfestival wil staan, moet zich aanmelden via de website en beschikken over een eigen foodtruck. De foodtrucks die in Heerhugowaard staan zijn stuk voor stuk verschillend, van brandweerwagen waar pizza’s gebakken worden tot een geschilderd huisje die omgetoverd is tot strandpaviljoen waar verse vis te kopen is.

Het evenement wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd in 16 steden verspreidt over Nederland. Door de Corona-pandemie heeft in een aantal steden, waaronder Heerhugowaard, het evenement niet plaats kunnen vinden. De foodtruck-eigenaren zijn er dan ook erg blij mee dat ze er dit jaar weer bij mogen zijn. “Het vergt veel voorbereiding om een eigen foodtruck op te zetten, dus we zijn ontzettend blij dat we de komende 22 weekenden helemaal volgeboekt staan met festivals als deze.”, aldus Monique, verkoopster van hotdogs in haar foodtruck. Naast ervaren foodtruck-eigenaren, zijn er op dit festival ook eigenaren te vinden die net zijn begonnen. Zo vertelt een cocos-koekjes-verkoper het volgende: “Het is de eerste keer dat ik op een foodtruckfestival sta. Vanaf nu zal ik de hele zomer hier staan.”

Naast eten kun je tijdens het evenement ook drinken kopen, zo staat er een wijn-kraampje voor volwassenen. Daarnaast is er ook entertainment voor kinderen, zij kunnen bij het crea-bea kraampje terecht om zich te laten schminken of om een glitter tattoo te laten zetten. Ook staat er op het midden van het terrein een grote draaimolen. De verwachting is dat er weer veel mensen op het festival af zullen komen, mede door de goede weersvoorspellingen van komend weekend. Daarnaast zijn mensen na de Corona-periode toe aan het bezoeken van evenementen en bovendien is het festival gratis waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Juist omdat er veel verschillende kraampjes staan, is er voor iedereen wat wils. “De keuze is reuze”, aldus een bezoeker van het evenement. Het festival is volgens haar ook goed gepromoot, zo is ze er zelf op af gekomen door een reclame bord dat langs de weg stond.

Van 22 t/m 24 april staat het foodtruckfestival in Heerhugowaard. Smaakt het naar meer? Dan kunt u de komende maanden nog terecht in onder andere Enkhuizen, Volendam of Huizen.

Hieronder is een reportage te bekijken over het foodtruckfestival, waarin verslaggeefster Isabel van Avezaath in gesprek gaat met eigenaren van de foodtrucks en een bezoeker van het festival.

Over de auteur

Kirsten Bregten

Welkom op de pagina met artikelen over Alkmaar&Meer. Mijn naam is Kirsten Bregten en ik ben 18 jaar oud. Ik kom uit de Zaanstreek, waar ik ben geboren en getogen. In 2021 heb ik mijn havo-diploma behaald en daarna ben ik begonnen aan de HBO-studie Journalistiek in Utrecht, want mijn passie is het schrijven van verhalen. Ik vind het geweldig om verhalen te schrijven over onderwerpen die mij interesseren en die ik daarom wil belichten. Doordat ik een echte Zaanse ben, weet ik het lokale nieuws altijd te vinden. Naast items over dorpen in de Zaanstreek, zullen er ook een aantal stukken te vinden zijn over Purmerend en Heerhugowaard

6 Comments

 1. Rick

  Mijn maag begint te rammelen als ik dit zo lees!!

  Antwoord
  • Kirsten Bregten

   Bedankt voor je enthousiaste reactie!

   Antwoord
 2. michelle

  Leuk artikel! Wel jammer dat het al voorbij is

  Antwoord
  • Kirsten Bregten

   Bedankt voor de review! Aan het einde van het artikel is te lezen dat het evenement de komende tijd op andere plekken in Nederland zal plaatsvinden.

   Antwoord
 3. Jesse

  Een zeer leuke artikel.
  Ik las het artikel en kreeg meteen trek.

  Dus een top artikel!!!

  Antwoord
  • Kirsten Bregten

   Goed om te lezen, bedankt!

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.