Too Good To Go; een mogelijke bedreiging voor de voedselbank

Too Good To Go; een mogelijke bedreiging voor de voedselbank

Broek op LangedijkToo Good To Go is een nieuw bedrijf dat zich richt op het voorkomen van voedselverspilling, maar in de toekomst een bedreiging kan vormen voor voedselbanken. Via een app kan een gebruiker een goedkoop tasje bestellen dat is gevuld met voedsel wat anders de prullenbak in gaat. Volgens logistiek coördinator Alexander Smit van de voedselbank Broek op Langedijk kan dit in de toekomst de toevoer van overgebleven voedsel belemmeren.

Door Michelle Rijks| 13 september, 2022

Alexander verteld dat de voedselbank Langedijk het grootste deel van hun voedsel van lokale ondernemers krijgt zoals bakkers en tuinders.  ‘ Wij hebben nog niets gemerkt van het effect van Too Good To Go op onze voedseltoevoer. Het zou kunnen dat onze ondernemers in de toekomst een samenwerking met het bedrijf aan zouden gaan, dit zou negatieve gevolgen hebben op de hoeveelheid voedsel die wij krijgen.’

Vooral grote supermarktketens en bedrijven als bakkerijen en koffiezaken doen aan Too Good To Go. Deze ketens en bedrijven verkopen voedsel dat op de datum is en producten met een overschot in de tasjes en verkopen het voor eigen profijt via het nieuwe bedrijf.

Meeste voedselbanken in Nederland werken samen met supermarkten en hebben onderlinge afspraken over voedselrestanten. Als de producten voldoen aan de regels van voedselveiligheid worden ze gedoneerd aan de voedselbank. Maar door de toenemende populariteit van Too Good To Go  willen steeds meer bedrijven een extra zakcentje verdienen in plaats hun van restanten doneren. Iedereen kan gebruik maken van Too Good To Go; er is geen inkomstnorm nodig om een tasje te bestellen. Terwijl mensen in nood afhankelijk zijn van overgebleven producten.

Hieronder een audio interview gemaakt door Gino Punt, waarin hij de bedrijfsleider en eigenaar van de Spar Alkmaar spreekt over dit onderwerp.

Over de auteur

Michelle Rijks

Hallo! Mijn naam is Michelle Rijks (17) en ik ben geboren in Zaandam (een echte Zaankanter) . Ik lees veel fantasie verhalen en schrijf poëzie. Creatief bezig zijn doe ik graag, beide in mijn kunst en mijn verhalen. Alkmaar is heel gezellig; Rondlopen in de straatjes en snuffelen in de vintage winkels is een soort hobby . In mijn werken schrijf ik graag over cultuur en mensen en probeer ik de stem van de minderheid te laten horen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *