Opnieuw brand in Willem Kalfsraat

Opnieuw brand in Willem Kalfsraat

ALKMAAR – Dinsdagavond 20 september heeft er een brand gewoed op de Willem Kalfstraat. Verschillende appartementen moesten ontruimd worden. Het is niet de eerste brand in het appartementencomplex, vorig jaar was er namelijk ook al een brand uitgebroken.

Rond kwart voor twaalf kreeg de meldkamer een melding over een woningbrand in een appartementencomplex in de Willem Kalfstraat. De brand zou zijn ontstaan in de woonkamer vertelt Linda Kat, persvoorlichter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VNHN). Er moesten verschillende appartementen ontruimd worden. Dit vanwege de verspreiding van de rook. Binnen twee uur konden de bewoners van de omliggende appartementen hun woning weer in. De bewoners van het appartement waar de brand was ontstaan echter niet. Volgens Kat was de brand snel onder controle.

Er is al eerder brand geweest in het appartementencomplex. VNHN zegt dat dit hen niet bekend is. Linda Kat meldt dat zij een van de brandweermannen die dinsdagavond aanwezig was heeft gesproken, ook zegt dat hij niet eerder een melding heeft gehad vanuit de Willem Kalfstraat. Bewoners vertellen echter dat er vorig jaar een brand heeft gewoed op de bovenste verdieping. Qua brandveiligheid zijn er enkel rookmelders geplaatst vertelt een van de bewoners. Het interview met de bewoners is te beluisteren in het audiofragment van Jip Hendriks.

Hein Keur

Alkmaar & Meer

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *