Sportregisseur Yuri Cornelisse ziet problemen bij sporters en sportclubs wegens contributie

Sportregisseur Yuri Cornelisse ziet problemen bij sporters en sportclubs wegens contributie

Yuri Cornelisse

Alkmaar- Sportregisseur Yuri Cornelisse heeft zicht op stijgend aantal problemen binnen de sport en daar bijhorende contributie

‘Het aantal leden dat opzegt wegens hoge contributie stijgt. Als dit aanhoud zou het zo kunnen zijn dat de kleinere clubs moeten gaan fuseren. Dat betekend weer minder sport in de buurt, iets wat we willen voorkomen dus,’ aldus Cornelisse.

Cornelisse is sportregisseur in omgeving Alkmaar en vertelt dat er ook op financieel gebied veel mogelijk is en dat hij merkt dat daar grote vraag naar is. Een sportregisseur kan je zien als een tussenpersoon in de sport. Organisaties, clubs en personen kunnen ze benaderen met een sport gerelateerde vraag en zo advies op maat ontvangen. ‘Meld er een ouder zich met het probleem tekort aan geld voor de contributie, kan ik ze aanmelden bij het Jeugd Sport en Cultuur fonds. Die gaan dan kijken of het kind in aanraking komt voor een vergoeding. Er zit zeker een stijging in vragen die over geld gaan, niet alleen de contributie betalende ervaren problemen, maar ook de clubs die ontvangen. Dit krijg ik als schakel in het sport web van Alkmaar en omstreken allemaal mee.’

Cornelisse organiseert graag kleine sport evenementen die de jongeren tegen geen of een kleine vergoeding kennis kunnen laten maken met sport. Als voorbeeld noemt hij de Oekraïense jongeren, die volleyballen nu zelfstandig. ‘Ik heb ze alleen samengebracht en de zaal en materialen voor ze geregeld, de rest doen ze zelf. Het gaat dus echt om dat kleine zetje wat ik ze kan geven.’ Cornelisse hoopt de sport zo betaalbaar en laagdrempelig te kunnen houden.

Over de auteur

Eva Rijs

Ik ben Eva Rijs. Op deze website zullen mijn eerste nieuwsberichten verschijnen. Ik interesseer mij vooral voor cultuur en maatschappij en maak mij graag hard voor gelijkheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *