Eerste paal geslagen kindcentrum Vroonermeer

Eerste paal geslagen kindcentrum Vroonermeer

-Alkmaar Het plan voor het nieuwe kindcentrum in Vroonermeer, dat al rond was in 2017, is afgelopen maandag realiteit geworden met het slaan van de eerste paal. Het nieuwe kindcentrum zal twee basisscholen en een kinderopvang huisvesten.

Het nieuwe kindcentrum zal ruimte bieden aan 450 leerlingen van katholieke basisschool de Lispeltuut, openbare basisschool de Vroonermeerschool en kinderopvang de Kinderkroon. De plannen om het gebouw in februari 2017 al te realiseren bleek te optimistisch door het corona-virus en de ondertussen stijgende kosten in de bouw.

Karin Donkers, directrice van de Vroonermeerschool, is erg blij om nieuwe leerlingen aan te kunnen nemen maar kijkt toch met een schuin oog naar de toekomst. Donkers twijfelt aan hoe lang de nieuw beschikbare ruimte genoeg zal zijn voor de school. ‘We willen ouders zo graag zekerheid geven en kunnen blijven zeggen: ja hoor uw kind is welkom’.

‘Het nieuwe kindcentrum zal niet alleen extra fysieke ruimte bieden aan onze leerlingen maar qua architectuur ook bijdragen aan het uitvoeren van onze ideologie’, geeft directeur Rob Boekelaar van de Lispeltuut aan. De Vroonermeerschool en de Lispeltuut zullen in de toekomst een schoolplein delen wat niet voor problemen zal zorgen volgens Boekelaar: ‘Het katholieke onderwijs is niet meer hetzelfde als vroeger en verschilt qua idealen niet veel meer van openbaar onderwijs’. Fusering zou volgens Boekelaar in de toekomst niet ondenkbaar zijn met een blik naar het groeiende docententekort.

Luister naar het audio-interview van Eva Rijs met Karin Donkers, directrice van de Vroonermeerschool:

Over de auteur

Jip Hendriks

Mijn naam is Jip Hendriks, momenteel schrijf ik artikelen voor nieuwswebsite Alkmaar&Meer die gaan over de actualiteiten binnen de regio Alkmaar. Hierbij belicht ik verschillende maatschappelijke onderwerpen op het gebied van cultuur, samenleving en vrije tijd.

2 Comments

 1. Rob Alberts

  Een frappant voorbeeld van een overheid zonder toekomstvisie en/of planning.

  Zorgwekkend, want kinderen zijn hier in alles de dupe van.

  Bezorgde groet,

  Antwoord
  • Jip Hendriks

   Hoi Rob, bedankt voor het lezen van mijn stuk.
   Groet, Jip

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *