Eerst vaccineren of testen dan pas zuipen

Eerst vaccineren of testen dan pas zuipen

Het aangepaste terras in Hoorn

HOORN – De nieuwe coronamaatregelen, die vanaf 25 september ingaan, zorgen voor veel ophef in de horeca. Veel restaurants en uitgaansgelegenheden zijn het namelijk niet eens met deze nieuwe regels en vinden dat ze door het coronatoegangsbewijs sterk benadeeld worden.

Als je vanaf aankomende zaterdag bijvoorbeeld gezellig wat wil gaan drinken, heb je dus een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt voor binnenactiviteiten zoals restaurants en clubs maar op het terras heb je dit niet nodig. Mensen die volledig gevaccineerd zijn kunnen deze krijgen door een app te downloaden, waarbij je een QR-code krijgt die bij aankomst gescand wordt. De mensen die niet gevaccineerd zijn moeten zich van tevoren laten testen. ‘Ik ben zelf niet gevaccineerd’, vertelt een medewerkster van nachtclub The Eighties in Hoorn. ‘Maar ik moet dus nu wel mensen wegsturen die niet gevaccineerd of getest zijn, terwijl ik dat zelf ook niet ben.’

Door de eerdere maatregelen moeten restaurants en barren om twaalf uur helemaal gesloten zijn. De nachtclubs, die door de nieuwe regels nu weer open mogen, worden beperkt door de zelfde regels. ‘Gelukkig hebben ze het nog tot twaalf uur gedaan’, zegt de medewerkster ‘dan zijn de meeste mensen nog wel gezellig dronken.’ ‘Maar toch zal ik wel weer heel veel gezeik over me heen krijgen als ik bijvoorbeeld om kwart over 11 al de laatste ronde moet doen’.

Het lijkt er wel op dat er in de horeca steeds meer mag, ook al voelt het voor veel horecabazen nog lang niet zo. Zij voelen zich alleen nog maar meer benadeeld.

Hieronder volgt een interview met een horeca medewerker door Jarmo Manshanden

Over de auteur

Jens Meester

Hoi, leuk dat je even mijn bio checkt! Mijn naam is Jens Meester, ik ben achttien jaar jong en kom uit het o zo mooie Hoorn. Ik speel basketbal en doe dit in de landelijke u22 competitie. In mijn vrije tijd ben ik vooral veel bezig met muziek en speel ook verschillende instrumenten. In mijn stukken hoop ik altijd het meest interessante nieuws naar voren te brengen en doe dit voornamelijk in de omgeving van Hoorn maar ook zeker over andere steden in de buurt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.