Amersfoort

Selecteer Pagina

Van Partyboot naar Restaurant

Van Partyboot naar Restaurant

De frisse uitstraling van het restaurant, nog steeds in de stijl van de oude Party Boot.

AMERSFOORT- Er is een gezellig restaurant bij gekomen in Amersfoort, en deze bevindt zich niet op de grond, maar op het water! Restaurant de Boot Hap&Tap in Amersfoort heeft sinds een aantal weken zijn deuren geopend.

Sinds een paar maanden was de welbekende Partyboot verdwenen uit de Eemhaven, omwonenden waren erg benieuwd waar hij nou heen zou gaan. Maar gelukkig is hij weer terug op het oude nest, alleen nu als een opgeknapt Restaurant.

‘’Welkom aan boord!’’ Klinkt bij binnenkomst, het ziet er erg mooi uit, de keuken staat voor je neus en de gebak & koffielucht drijven langzaam je neus binnen. Rond het middaguur zijn er rond de 15 gasten. Boven alles hangt er een gezellige sfeer, je hoort veel mensen praten, met leuke hippe nummers op de achtergrond. Met een Amersfoorts hoekje met diverse mooie foto’s van Amersfoort draagt de boot ook zeker een Amersfoortse sfeer. Jong personeel loopt rond om het fris te houden. Al met al is het een erg hip vernieuwend restaurant aan de Eemhaven.

Dat de boot uniek is zijn feiten, maar wat maakt de boot zo uniek? ‘’Het concept van de boot is erg uniek’’, verteld bedrijfsleider Anja Bakker. ‘’Wij zijn erg bezig met duurzaamheid en zo min mogelijk afval produceren.’’ Dat kan je ook zeker zien als je binnenloopt. Om je heen wemelt het van de gerecyclede voorwerpen, zo is bijvoorbeeld de lamp die boven je hangt gemaakt van oude wijnflessen, of oude waterkannen als vazen. Hoe dan ook zet De Boot Hap & Tap haar ecologische voetafdruk. Zo vind je dit ook terug in de menu kaart, met resten groenten die gebruikt worden voor de soep van de dag, maar ook seizoensgroenten die uit Nederland komen in plaats van het buitenland.

Een gat in de markt dus, want in Amersfoort gaat niet elke horecazaak zo te werk, en al helemaal niet op het water, maar waar komt dit idee vandaan? ‘’Dit idee stamt af van de ideologie van eigenaren Daan Lindeboom en Gerdien Bleijenburg, die samen een missie hadden om een plek te creëren waar veel mensen graag willen komen, maar ook waar mensen met plezier willen werken, en waar je ook erg leergierig mag zijn’’. Verteld Bakker.

Waar ideologie en missie op de voorgrond staat boven bijvoorbeeld commercie, probeert de Boot erg uit te springen deze aankomende weken, met al een stijgende lijn in bezoekers.  ‘’Het verhaal maakt ons anders dan andere restaurants en dat willen we graag delen, daarnaast proberen we dat ook altijd wel kort uit te leggen als gasten aan tafel komen zitten.’’ Aldus Anja Bakker.

De boot loopt goed mee met de tijd met de uitstraling van het restaurant, maar heeft geen specifieke doelgroep: ‘’Door 7 dagen in de week open te zijn probeer je een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken, jong en oud.’’ Dat is ook zeker te zien, als je kijkt naar de gasten die binnen zitten, kan je niet echt een leeftijdsgroep aankaartten. Maar met bijvoorbeeld de spelletjeskast zie je ook dat de jongste leeftijdsgroep welkom is.

Dat de Boot zich op de kaart wilt zetten in Amersfoort, is duidelijk, maar zegt Anja Bakker ook: ‘’We zijn pas net open, en dus waren we in eerste instantie nog gefocust op inrichting en personeel, maar we hebben nog erg veel plannen en ideeën die we willen uitwerken en ook aan iedereen laten merken dat we er zijn’’.

Verslaggever Maya Merkelbagh gaat langs bij de Hap en Tap waar ze spreekt met Anja Bakker over onder andere het interieur van de boot:

Over de auteur

Alejandro Fekkes

Alejandro Fekkes (2003) is een eerstejaars journalistiek student van de Hogeschool Utrecht. Afkomstig uit Groesbeek, een dorp vlakbij Nijmegen. Als een beginnend journalist kan Alejandro nog veel leren. Zijn pluspunten zijn het voorhand nemen bij onderwerpen en research doen achter iets vanwege zijn achtergrond in zijn vorige opleiding (online marketing & communicatie). Een uitdaging die Alejandro graag aangaat is het omgaan met de deadlines, dit ziet hij als een grote motivatie om hiervan te leren. Hij houdt zich dagelijks bezig met journalistieke kwesties, of het nou via media is, of via zijn school kan hij steeds meer leren om zich door te ontwikkelen naar een professioneel journalist. Als onderzoeksgebied heeft Alejandro nu de mooie stad Amersfoort. Hier is hij vaak te vinden om bepaalde kwesties in de stad aan te kaarten en mensen te interviewen. Zijn hobby? Sport. Als zowel beoefenen als bekijken houdt hij graag van sporten, welke maakt niet uit, wel heeft hij een voorkeur naar voetbal, basketbal en american football, hier zou hij graag een journalist van willen worden later, daarom leert hij elke dag dingen bij.