Meer ruimte voor woningen in nieuwbouwwijk Podium

Meer ruimte voor woningen in nieuwbouwwijk Podium

In blauw gemarkeerd het gebied waar de nieuwbouw plaats gaat vinden. Foto: Google Earth

Nieuwbouwproject Podium in Vathorst krijgt ruimte voor 50 extra woningen. Dit maakte wethouder Buijtelaar (VVD) bekend tijdens de raadsbijeenkomst op dinsdag 18 februari. Het totaal aantal woningen komt hiermee op 440, waarvan 35% sociale huur en 20% middensegment.

Het oorspronkelijke plan kwam op 28 januari op tafel, toen is er echter uitstel gevraagd door de raad. In de tussentijd zijn er gesprekken geweest tussen de gemeente Amersfoort en vastgoedontwikkelaar Heijmans. Hier is uitgekomen dat er ruimte is voor vijftig extra woningen.

Dit is mogelijk gemaakt doordat het bouwvolume van de individuele woningen omlaag gaat, maar het totale bouwvolume gelijk blijft. Dus iets kleinere, maar meer huizen. Ook door extra in te zetten op deelauto’s, net zoals in de wijk Hogekwartier, hoeven er minder parkeerplaatsen te komen. Dit heeft ook als gevolg dat er meer ruimte is voor woningen. 

Door raadslid Bülbül van DENK was er nog een motie ingediend om het percentage sociale huur te verhogen naar 40%. Uiteindelijk werd deze motie ingetrokken omdat het totale aantal sociale huur ook is gestegen door deze 50 nieuwe woningen. “In percentages kan je niet wonen, in huizen wel.” aldus Buijtelaar, Bülbül sloot zich hierbij aan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *