Amersfoortse hotelbranche probeert het hoofd boven water te houden.

Amersfoortse hotelbranche probeert het hoofd boven water te houden.

Sinds 2010 steeg het aantal hotels in de provincie Utrecht van 140 naar 225 hotels, een groei van maar liefst 60,7 procent. We zijn inmiddels een jaar verder sinds de start van een epidemie die als een tsunami door onze arbeidssectoren en branches trekt. Toeristen zijn bijna nergens meer te bekennen en ondanks dat het aantal mensen dat in eigen land er tussenuit gaan gegroeid is, is dit lang niet genoeg om hoteleigenaren zekerheid te bieden.

 Het Amersfoortse hotel Randenbroek bleef evenmin bespaard van de coronamaatregelen. Meis, een van de hotelmanagers, deelt haar visie over de complicaties die hierbij komen kijken. Zo zijn de meningen in Nederland verdeeld over het aangekondigde vaccin, een deel van de bevolking zit hier niet op te wachten en is ook niet van plan zich te laten inenten met het vaccin. Bedrijven mogen wettelijk gezien mensen zonder vaccinatiebewijs weigeren, hierdoor ontstaat het dilemma van klanten mislopen of gezondheidsrisico’s nemen. Een moeilijke keuze voor hotel Randenbroek in deze tijd gezien het geringe aantal toeristen en hotelovernachtingen. Volgens het hotel is gezondheid echter belangrijker dan het kleine verschil in inkomsten waar vervolgens nog gezondheidsrisico’s bij komen kijken.  

 Hotel Randenbroek bestaat al ruim 30 jaar en staat nu, net als veel andere ondernemers, voor een van de grootste uitdagingen in het ondernemerschap. Het hotel moet het voornamelijk hebben van de Nederlanders die in eigen land er even tussenuit willen. Voorlopig houden ze het hoofd boven water en blijven ze hun best doen om gasten coronavrij te kunnen ontvangen. Voor de hotelbranche is de situatie in ieder geval verre van ideaal, ‘’Het is even niet anders maar er zal echt wat moeten veranderen, anders zullen er nog veel meer ondernemers door het ijs zakken ’, aldus de hotelmanager.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *