Wethouder wil in gesprek met jongeren over duurzaamheid in Amersfoort

Wethouder wil in gesprek met jongeren over duurzaamheid in Amersfoort

 Astrid Janssen, wethouder van milieu, wil met mensen van 18 tot 30 jaar in gesprek gaan over duurzaamheid in Amersfoort. Op de Instagram pagina van de gemeente kunnen mensen een vraag over duurzaamheid plaatsen.

 “Jonge mensen worden weinig gehoord in de gemeente”, volgens Janssen. Maar de zorgen over het klimaat zijn groot onder deze doelgroep. De gemeente wil graag in contact komen met jonge mensen van 18 tot 30 jaar. Daarom is Astrid Janssen een project gestart waar jonge mensen op Instagram hun vragen kunnen stellen over het verduurzamen van de gemeente Amersfoort

Onder de post op Instagram kunnen mensen vragen achterlaten. Ook zal er een livestream met de wethouder zijn waar je haar van alles kan vragen. Oorspronkelijk was dit op 4 februari gepland maar dit is uitgesteld naar een andere datum. De datum is nog onbekend.

Gemeente Amersfoort heeft veel initiatieven ontwikkeld om binnen de gemeente de klimaatdoelen van Parijs te halen. Zoals een project om Schothorst Zuid aardgas neutraal te maken, duurzame energie uit asfalt halen door middel van Zonnecollectoren in de weg te plaatsen. Maar inwoners kunnen ook zelf iets doen om een steentje bij te dragen. “Zonder de bewoner kan de gemeente Amersfoort het klimaatdoel niet halen”, vertelde Janssen. Dit hoeft niet groot te zijn. “Alle kleine beetjes helpen’ Eén dag minder vlees eten of het afval scheiden kan al veel opleveren.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *