Carnavalsoptocht Hoogland dit jaar op schaal.

Carnavalsoptocht Hoogland dit jaar op schaal.

Foto: Anouk Jansen

De carnavalsoptocht in ’t Zandkruuersgat, zoals Hoogland heet tijdens carnaval, is dit jaar op schaal en online, zo laat carnavalsvereniging de Eemschuumers weten via sociale media. Zij hebben bedacht om dit jaar de optocht klein te houden, zo is er dit jaar een miniatuuroptocht in schaal 1 op 11. Op een plankje van 30 bij 60 cm kunnen deelnemers dit jaar hun creativiteit laten zien.

Er zijn drie categorieën waarin er meegedaan wordt. Zo heb je de Da Vince klasse, dit zijn de inzendingen waarbij toegepaste techniek (special effects} de meeste punten kan opleveren, de School klasse, alle scholen die in en om Hoogland kunnen hier aan meedoen. De klas met de mooiste bouwtekening mag zelf de wagen bouwen en mee laten rijden in de optocht en de Madurodamklasse, dé hoofdklasse. De deelnemers die niet in de bovengenoemde categorieën vallen zitten in deze klasse.

Er zijn ook prijzen te winnen. De deelnemers worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. Zo wordt er gelet op onder andere originaliteit, creativiteit en onderliggend verhaal.

De miniatuuroptocht wordt van te voren opgenomen en op 14 februari om 13:00 online uitgezonden via de website van de Eemschummers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *