Uitvoering autoluwe binnenstad Amersfoort laat veel te wensen over

Uitvoering autoluwe binnenstad Amersfoort laat veel te wensen over

Op vier januari van afgelopen maand ging de binnenstad van Amersfoort officieel op slot voor automobilisten die er niet thuishoren. Het autoluwe regime is in het leven geroepen om de bewoners, ondernemers en winkelend publiek te verlossen van sluipverkeer en racende automobilisten. Ook zou de historische binnenstad op pittoresk gebied erop vooruitgaan. Menig bewoner en ondernemer is blij met deze stappen, maar dat geldt lang niet voor iedereen. In de praktijk verlopen de maatregelen niet vlekkeloos, hetzelfde geldt voor de verwerking van vergunningsaanvragen en ook de gebruiksvriendelijkheid van de onduidelijke website en applicaties van uitvoerder ParkeerService zorgen voor veel frustratie bij de bewoners.

Veel bewoners van de binnenstad voelen zich ongehoord en weggeschoven. Zo ook Ertugrul Bayrak (28), tweevoudig wereldkampioen kickboksen in de middengewichtsklasse en een betrokken persoon in de buurt. Ondanks de erkende imperfectie van de uitvoering van de autoluwe operatie, lijkt het er volgens hem op dat juist de bewoners hier de lasten van moeten dragen.

‘’Er wordt meer gestuurd op het uitdelen van boetes in plaats van samen tot een oplossing proberen te komen. Er wordt ons totaal geen alternatief geboden terwijl de parkeerplaatsen al zo beperkt waren. Een van de bewoners heeft zelfs zijn auto verkocht door deze situatie, erg triest. ’’

Fanatieke voorstanders van de autoluwe binnenstad plaatsen op Twitter foto’s van voertuigen van bewoners die verkeerd staan geparkeerd, om zo op te roepen tot het beboeten van hun straatgenoten. Tot half januari waren er nog achterstanden in de verwerking van ontheffingen en vergunningsaanvragen voor de bewoners, die zich hierdoor niet serieus genomen voelen. Het feit dat bewoners die geen problemen ervaren met de nieuwe situatie, en vervolgens andere bewoners op Twitter aan de schandpaal nagelen, werkt ook niet mee aan het vinden van een goede oplossing. ‘’Wij zouden het erg waarderen als er initiatief genomen wordt om met de bewoners hierover in gesprek te gaan, dan voelen we ons nog enigszins gehoord.’’ aldus Bayrak.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *