Amersfoortse restaurants willen hun klanten toch een fijne Valentijnsdag bezorgen

Amersfoortse restaurants willen hun klanten toch een fijne Valentijnsdag bezorgen

Door de lockdown en avondklok hebben Amersfoortse restaurants het zwaar, normaal is Valentijnsdag dé dag voor etentjes. De eigenaren hoopten dat zij met Valentijnsdag open konden maar de maatregelen gooien roet in het eten. Toch proberen de restaurants er wat gezelligs van te maken door middel van Valentijns boxen.

Normaal verdienen de restaurants best veel op Valentijnsdag. Dé dag voor romantische etentjes voor stelletjes en vriendengroepen. De meeste restaurants zorgen normaal voor een romantische sfeer en hebben vaak een aangepast Valentijns menu. Dit jaar moeten ze door de coronacrisis het anders doen, de meeste kiezen hiervoor een Valentijns box. Ze zijn er in alle soorten en maten; ontbijt, high tea, lunch, borrel en diner.

Eén  van de restaurants die iets speciaals heeft gemaakt voor haar klanten is restaurant Madonna, één van de vele horecagelegenheden die een Valentijns box hebben samengesteld voor de veertiende. Zij hebben gekozen voor een borrel box in plaats van diner. ‘Het is niks vergeleken met een normale Valentijnsdag. Normaal vindt onze doelgroep, voornamelijk jongeren, het leuk om uiteten te gaan op deze dag,’ vertelt Sven van der Horst, mede-eigenaar van restaurant Madonna. ‘Om het ook dicht bij onze doelgroep te houden maken we de borrel boxen ook niet te duur. Het is dus niet iets waar we veel geld mee verdienen, maar we willen onze klanten toch een leuke Valentijnsdag bezorgen.’ Het restaurant verwacht rond de tachtig bestellingen te ontvangen aan Valentijns boxen.

Maar ook vele andere horecagelegenheden hebben iets extra speciaals klaar staan voor hun klanten op Valentijnsdag, zo hopen zij dat iedereen ondanks alles toch een leuke én gezellige Valentijnsdag hebben.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *