Amersfoorts restaurant twijfelt over weigeren bezoekers zonder vaccinatiebewijs

Amersfoorts restaurant twijfelt over weigeren bezoekers zonder vaccinatiebewijs

Horecaondernemers twijfelen of ze mensen gaan weigeren zonder vaccinatie. De Gezondheidsraad schreef op 4 februari in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid, dat horecaondernemers mensen zonder vaccinatie in principe mogen weigeren. Bas Janssen, eigenaar van restaurant Bistro ’t Bloemendaeltje in Amersfoort, heeft hier ook zo zijn mening over.

In eerste instantie geeft Janssen aan dat hij pas reageert als er echt iets gaat gebeuren. Dit als er daadwerkelijk een vaccinatiepaspoort in het spel komt, zodat horecaeigenaren mensen mogen weigeren zonder vaccinatie. Wat Janssen wel zegt, is dat hij best een scheiding wil maken voor mensen met en zonder een coronabewijs: ‘’Ik denk dat het een goed idee is om als stad met zo’n grote binnenstad, een onderscheid te gaan maken tussen de mensen die wel negatief getest zijn en mensen die niet getest zijn.’’ Janssen heeft het nu niet over een vaccinatiebewijs, maar over sneltesten die dan gedaan worden vóórdat mensen komen eten. ‘’Als dit betekent dat ik weer open mag, hebben de mensen die dit niet willen doen simpelweg pech. Je hoeft niet bij mij te komen eten.’’ Janssen vindt dit onder andere belangrijk, omdat hij veiligheid voor zijn personeel wil garanderen.

Janssen vind het een goed idee dat hij als eigenaar het recht zou kunnen krijgen om mensen te weigeren zonder negatieve test. Dit zou ook betekenen dat mensen zonder vaccinatie, maar wel met een negatieve test, in de toekomst dus wel welkom zouden zijn. Toch vindt Janssen het lastig nu een antwoord te geven op de vraag of hij mensen in de toekomst gaat weigeren zonder vaccinatie of niet: ‘’Ik weet dat nu nog niet en we wachten af, totdat er daadwerkelijk wat gaat gebeuren.’’ Hij is nu vooral voorstander van het coronabewijs en ziet dit dan ook het liefst in werking gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *