Tours door Amersfoort tijdens lockdown

Tours door Amersfoort tijdens lockdown

Amersfoortse Gidsen heeft een nieuwe lockdownactiviteit bedacht, doe-het-zelf-tours voor jong en oud door Amersfoort om zonder gids mee op pad te gaan. “Die wintersportvakantie zit er dit jaar toch niet in, dit is de kans om je eigen omgeving beter te leren kennen”, zegt oprichtster en gids Inge Vos.

“We hebben tours online gezet die mensen via onze webwinkel kunnen downloaden”, vertelt Inge Vos. “Er zijn verschillende tours waar je uit kan kiezen. Zo zijn er speurtochten voor kinderen, geschiedenis gerelateerde tours maar er zijn ook tours die je naar een stukje van Amersfoort brengen waar je normaal niet zo snel zou komen.”

Tijdens de tour kan je QR-codes scannen of op linkjes klikken, dan verschijnt er bijvoorbeeld een filmpje waarin de gids iets vertelt “Op deze manier kunnen we toch onze kennis delen en lopen mensen eens een ander rondje dan dat ze de afgelopen maanden hebben gelopen. We willen mensen motivatie geven om buiten op pad te gaan en minder binnen te zitten”, zegt Inge Vos.

Normaal gesproken heeft Amersfoortse Gidsen ongeveer 10.000 bezoekers per jaar, vorig jaar hadden ze maar een kwart daar van. Toch zit Inge niet bij de pakken neer. “We bedenken steeds weer iets nieuws en blijven creatief denken. Er kunnen heel veel dingen niet, maar aan de andere kant zijn er ook heel veel nieuwe kansen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *