Actie van Rode Kruis moet jongeren helpen met coronadip

Actie van Rode Kruis moet jongeren helpen met coronadip

#Skipdecornadip van het Rode Kruis

Om jongeren, en andere mensen die wel wat positiviteit kunnen gebruiken, te helpen heeft het Rode Kruis de #Skipdecoronadip challenge bedacht. Afgelopen maandag 8 februari kwam de challenge online en kreeg al bijna 7000 aanmeldingen op de eerste dag. Uit recent onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat 72 procent van de jongeren tussen de 16 en 30 jaar een negatieve kijk hebben op de aankomende maanden. Nog heel februari kan iedereen die wil zich aanmelden.

Na de aanmelding via de website van het Rode Kruis, ontvang je een week lang elke ochtend een kleine opdracht in je mailbox. De twee psychologen die de challenge hebben bedacht, hopen met de opdrachten en handige tips jongeren weer wat goede energie te geven tijdens deze crisis. “Denk aan een opdracht als: praat een dag lang niet over corona of leer een zin in gebarentaal”, licht psycholoog Madelon Bronner toe. Er zijn al vele aanmeldingen binnen en volgens Bronner laat het duidelijk zien hoe groot de behoefte is aan een positieve draai in het dagelijkse leven.

Volgens Alberta Opoku, woordvoerder van het Rode Kruis, is er nog meer wat zij doen om jongeren te steunen. “Er is ook een samenwerking met ‘Blijf Overeind’ waarmee wij gratis coaching gesprekken aanbieden. Deze gesprekken zijn niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen die er behoefde aan heeft.” Verder heeft het Rode Kruis vele tips op de website staan. Zo zijn er 10 tips om iemand te helpen die in de put zit.

Heb jij last van erg depressieve gedachten of misschien wel zelfmoord? Zoek hulp en bel of chat met 113.

Over de auteur

Sanne Smit

Mijn naam is Sanne Smit. Ik ben eerstejaars journalistiek student op de Hogeschool van Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *