Igl033 mag door veel publieke belangstelling nog een dag langer blijven staan

Igl033 mag door veel publieke belangstelling nog een dag langer blijven staan

De iglo die sinds een paar dagen op de Hof staat mag nog een dag langer blijven staan. De iglo moet worden weggehaald want hij staat in de weg voor de markt. Het bouwwerk heeft veel aandacht gekregen. Daarom hebben de bouwers het voor elkaar gekregen het afbreken een dag uit te stellen.

Op de Hof is afgelopen dinsdag door een groep vrienden de bouw van een iglo gestart. Met de hulp van buren en zelfs personeel van het restaurant Gaudi’s is de bouw na vier uur eindelijk afgerond. De groep had verwacht dat de iglo niet lang kon blijven staan. Op vrijdag is namelijk de markt op het plein en de iglo zou dan enorm in de weg staan. Echter door alle enthousiaste reacties en zelfs een trending hashtag (#igl033) is de groep vrienden in actie gekomen. Ze hebben contact gezocht met de gemeente en uitstel aangevraagd bij de wethouder. Het uitstel is verleend.

Door de samenwerking met het personeel van restaurant Gaudi’s kreeg de iglo nog een vrolijkere uitstraling. Het restaurant had namelijk een paar stoelen en een palmboom uitgeleend. Alsof dat nog niet genoeg was kwam de welbekende eendjesman uit Amersfoort (Jeroen Somers) ook nog langs. Door hem verschenen er allemaal ijseendjes  op de iglo. Voor wie het bouwsel nog niet opgevallen was, is het door deze attributen niet meer over het hoofd te zien.

Alsnog wordt de iglo dus vrijdagavond gesloopt door de groep vrienden. Camille Schweers, een van de bouwers, zei erover: “Het is gewoon jammer maar zeker begrijpelijk”.  Ze hebben er toch heel veel plezier aan beleefd, al helemaal nu het viraal is gegaan. Schweers: ”Het  was leuk zolang het er stond. Ook is ze van plan het volgend jaar weer te doen, maar dan misschien op een betere plek en hopelijk nog groter. Dit kan natuurlijk alleen als het weer een echte winter wordt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *