50+ Tijd voor een feestje! Winnaar zilveren kruiwagen 2021

50+ Tijd voor een feestje! Winnaar zilveren kruiwagen 2021

Foto: Party Pic's Hoogland

50+ Tijd voor een feestje heeft dit jaar de Zilveren Kruiwagen gewonnen bij de carnavalsoptocht in Hoogland. De creatie is een papieren maché versie van commentator Marc Heijmeskamp. Heijmeskamp wist hier zelf niets van, zijn eerste reactie was dan ook “Ha Vuile Rotzak”.

Door corona kon het jaarlijkse carnavalsoptocht in ’t Zandkruuersgat niet doorgaan, maar niet zoals de jaren hiervoor. De Eemschuumers hebben dit jaar een corona-proof carnavalsoptocht georganiseerd met als thema: De omstandigheden zijn niet optimaal, daarom vieren De Eemschuumers carnaval op schaal.

Via een livestream op YouTube konden mensen de miniatuuroptocht volgen. De optocht zelf was al vooraf opgenomen. De livechat was door de Eemschuumers uitgeschakeld, dus chatten met andere ging niet.

De deelnemers konden zich opgeven in twee klassen: de Madurodam klasse (creaties zonder special effects) en de Da Vinci klasse (creaties met special effects). Naast aanstormend talent en de zilveren kruiwagen is er per klasse 5 prijzen te winnen.

Bij de Madurodam klasse vielen (5) nr. 56 Hilsmi, (4) nr. 40 Magische Moeders, (3) nr. 18 Mgr. Van de weteringstraat, (2) nr. 61 The Golden Oldies en (1) nr. 20 Deresklits en een beetje erbij in de prijzen.

In de Da Vinci klasse waren het (5) nr. 31 De Raddraaiers, (4) nr. 57 Stapelgek, (3) nr. 58 Plattelandsgenootschap, (2) nr. 36 Steekje los en (1) nr. 26 De Kakelende Kippen SR die er met de prijzen vandoor gingen. Ook was er een prijs voor Aanstormend Talent, deze is gewonnen door nr. 50 De Herlé-Zusjes.

De hele miniatuuroptocht is terug te kijken op de YouTube van de Eemschuumers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *