Sparen voor historische afbeeldingen bij de PLUS in Amersfoort

Sparen voor historische afbeeldingen bij de PLUS in Amersfoort

Kaft verzamelboek ‘Amersfoort, onze stad’

De PLUS aan de Arnhemseweg in Amersfoort heeft een nieuwe spaaractie. Bij je boodschappen krijg je historische afbeeldingen van Amersfoort die je kan plakken in het bijpassende verzamelboek ‘Amersfoort, onze stad’.

Klanten van de supermarkt krijgen bij elke tien euro aan boodschappen vier stickers. In totaal zijn er 216 afbeeldingen te verzamelen. In Barneveld was eerder al een vergelijkbare actie, dat was een groot succes. Daarom werd Jan Carel van Dijk, die al meerdere historische boeken over Amersfoort heeft geschreven, gevraagd om zo’n boek samen te stellen voor Amersfoort. Van Dijk was gelijk enthousiast, “Ik ben in Amersfoort geboren en woon er nu ook weer. Het is een prachtige stad, veel monumentale panden zijn behouden en er is veel geschiedenis.”

Van Dijk heeft de geschiedenis van Amersfoort in veertien thema’s verdeeld. “Het boek begint met het ontstaan van de stad en eindigt met het Amersfoort dat mensen nu kennen. Ik heb foto’s en plaatjes uit mijn eigen archief gebruikt maar tevens nieuwe foto’s gemaakt van de stad. Bij elk onderwerp heb ik ook een achtergrondtekst geschreven, het is dus niet zomaar een plakplaatjesboek.”

Wilma van Leen woont al haar hele leven in Amersfoort en vindt het een super actie. “Ik doe regelmatig mijn boodschappen bij de PLUS maar doe eigenlijk nooit mee aan de spaaracties omdat die vaak alleen leuk zijn voor een jongere doelgroep. Deze actie spreekt alle Amersfoorters aan. Ik heb afgesproken om met mijn buren plaatjes te ruilen als we dubbelen hebben, zo hopen we het boek vol te krijgen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *