Veel problemen op stage door Corona

Veel problemen op stage door Corona

Studenten hebben moeite om goede stageplekken te vinden. Door heel Nederland zoeken 21.000 studenten van mbo, hbo en universiteit stageplekken, meldt de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zo ook in Amersfoort.

Bedrijven hebben soms te weinig werk voor de studenten of kunnen geen veilige werkplek van 1.5 meter garanderen. Dit leidt ertoe dat veel studenten studievertraging oplopen. Dit probleem kan uiteindelijk ook gevolgen hebben in hun latere loopbaan. Op een stage kun je leren hoe je moet werken in het werkveld. Dit wordt door corona veel studenten nu ontnomen. Maar studenten die wel een stage gevonden hebben, krijgen nu niet het leerniveau dat zou moeten. Veel studenten die een stageplek hebben, zitten noodgedwongen thuis achter een laptop te werken.

De Amersfoortse Yorben Nauta (21) heeft hier geen last van. ‘Door corona hoefde ik niet zelf een stageplek te zoeken, maar kon ik kiezen uit 100+ stages die de school had geselecteerd’. Uit de lijst heb ik een stage gekozen waarbij op locatie veel gedaan kan worden’. Maar dit is niet overal zo vertelde Nauta. ‘Sommige medestudenten kunnen niet alle opdrachten doen omdat het onmogelijk is om op locatie te werken’.

Esther Geboers (20) woont in Amersfoort. Ze doet stage op een basisschool. Zij heeft geen last van achterstanden met stageopdrachten. Haar stageplek geeft haar veel mogelijkheden om de opdrachten op locatie uit te voeren. Maar haar medestudenten kunnen door de lockdown niet alles doen. ‘De school heeft ook alternatieve opdrachten, die theoretischer zijn. Zo kunnen de studenten het jaar alsnog halen’, vertelt Esther Geboers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *