Alternatief voor afgelaste competities goed ontvangen door Amersfoortse voetbalclubs

Alternatief voor afgelaste competities goed ontvangen door Amersfoortse voetbalclubs

De kogel is door de kerk: de seniorencompetities in het amateurvoetbal worden definitief niet meer hervat. Woensdag deed de KNVB bericht over de gevolgen van de verlengde maatregelen voor de routekaart van het amateurvoetbal. Als alternatief worden er kleinschalige en regionale toernooien georganiseerd in de vorm van de KNVB Regio Cup. Het moet zorgen voor meer kans op lokale derby’s en minder lange reisafstanden. Alle seniorenteams in de A- en B-categorieën nemen automatisch deel aan de Regio Cup, tenzij ze zich afmelden.

De KNVB telt bijna 1,2 miljoen leden verdeeld over meer dan 2.400 voetbalclubs, waarvan dertien uit Amersfoort. Clubs en spelers verheugen zich ontzettend op het nieuwe toernooi. ‘’Hoe eerder alles weer terug naar normaal gaat hoe beter’’ zegt Olaf Velzeboer, scheidsrechter en lid van het hoofdbestuur van VV Amsvorde. ‘’We willen gewoon weer voetballen’’. Gezien de lange periode dat er beperkt kon worden getraind, mogen de teams onbeperkt spelers wisselen- en terugwisselen. ‘’Spelers moeten weer in beweging komen en daarom is dit alleen maar gunstig.’’

Jos van Empelen, vertegenwoordiger communicatie van KVVA, is blij met het geboden alternatief: ‘’We kijken er op een erg positieve manier tegenaan. Hopelijk kan het zelfs met publiek, zo kan er misschien in de kantine ook wat omzet worden gedraaid.’’ Financieel hebben veel clubs het zwaar en niet overal vindt men dat er voldoende steun is ontvangen. De Regio Cup is in ieder geval een stap in de goede richting voor de clubs.

Voor de jeugdteams in de A-categorie wordt nog gekeken of het mogelijk is om de competitie te hervatten. In het geval dat de jeugdcompetities definitief niet worden hervat, zullen ook deze teams worden ingedeeld in de Regio Cup. Het belangrijkste voor iedereen die betrokken is bij de voetbalclubs is dat er in ieder geval weer mag worden gevoetbald.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *