Jongeren teleurgesteld in gemeente na verwijdering basketbalpalen

Jongeren teleurgesteld in gemeente na verwijdering basketbalpalen

Het lege Juliana van Stolbergenpark

In het Juliana van Stolbergpark in Amersfoort heeft de gemeente de basketbalpalen verwijderd. Dit basketbalveld werd door veel jongeren gebruikt. Door de verwijdering van de palen is basketballen onmogelijk geworden. Dit heeft de gemeente gedaan na inspectie over de onveiligheid van deze palen. De palen zouden kapot en gevaarlijk zijn.

Deze verwijdering heeft plaatsgevonden zonder overleg met de gebruikers van deze palen, daarom hebben de sportende jongeren een mail gestuurd naar de gemeente. Een vaste bezoeker, Danilo Stojanovic (18), reageerde erop met: “Ik wilde gewoon een paar ballen schieten, ineens staat mijn basket er niet meer”. Ook de coördinator van de basketbalorganisatie 3×3, Bas Rozendaal,  is erg verrast. Hij heeft namelijk zelf vaker contact met de gemeente, zoals met de adviseur leefomgeving, maar die wist hier ook niks van. ”Ik had nog allemaal toernooien gepland staan maar die moet ik nu verplaatsen naar een ander veld.”

Als antwoord op de mail van de jongeren stuurde de gemeente een kort bericht terug met daarin vermeld: “Er worden wel weer nieuwe palen geplaatst, maar het is nog niet bekend wanneer”. De jongeren zijn erg teleurgesteld en hadden graag een vaste datum gewild voor de terugkeer van de palen. Elias Reus (17) noemde het “Een perfect voorbeeld van disconnectie tussen jeugd en overheid”. Ook Rozendaal vroeg om antwoorden en hij kreeg te horen dat de nieuwe basketbalpalen al wel besteld waren, maar dat de levering nog wel even duren.

Het goede nieuws is dat de nieuwe palen een grote vooruitgang gaan worden. Ze schijnen onder andere verstelbaar te worden en ook krijgen ze een netje. Er is overleg geweest over het soort palen met kenners, waaronder bestuursleden van basketbalverenigingen.

Toch zijn de jongeren teleurgesteld. Vooral in deze tijd hadden ze graag een plek gehad om zich te vermaken en nu moeten ze hier de komende tijd een vervanging voor zoeken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *