Verkiezingsdebat, lokaal aan de haal

Verkiezingsdebat, lokaal aan de haal

Organisatoren Eva Meuwissen en Bernard van Gellekom

In Amersfoort komt er een verkiezingsdebat. 13 maart is het zover. Negen politieke partijen krijgen de kans om hun standpunten te vertellen. In studio-FCG komt er een debattafel, en krijgen de kopstukken van de Amersfoortse politiek vele vragen. Er zal een livestream komen die men kan volgen via de kanalen van studio-FCG.

De organisatoren van het verkiezingsdebat zijn bekende Amersfoorter Bernard van Gellekom en Eva Meuwissen van jongerenclub Per Expressie. Ze willen ervoor zorgen dat de politiek meer aandacht krijgt in Amersfoort. Bernard van Gellekom is eigenaar van Studio-FCG en het bijhorende muzikanten platform, ze zijn gevestigd in de volkswijk Soesterkwartier. “Ik ken veel mensen die in de Amersfoortse politiek zitten, toen ik vroeg of ze mee wilde werken waren de meeste al snel enthousiast.” zegt Van Gellekom

Elke partij die komt krijgt de kans om haar standpunten te vertellen. Dit zijn de partijen: Groenlinks, VVD, SP, CDA, 50+, Lijst Molenkamp, PvdA, Christen Unie en D66. Doordat er veel partijen komen wordt het interessant voor veel mensen. De kans is groot dat de partij waar men op gaat stemmen ook in het debat voorkomt.

“Omdat we inmiddels als professioneel productiebedrijf worden gezien worden mogen we uitzendingen produceren met meer mensen. We moeten natuurlijk wel rekening houden met de coronamaatregelen. We hebben een debattafel van 1,50m breed, en ook wij als presentatoren staan op de juiste afstand. Ook de mensen die de livemuziek verzorgen staan allemaal op de juiste afstand.” zegt Bernard van Gellekom

Zaterdag 13 maart om 14:00 begint de live uitzending. Elk half uur schuiven er twee kopstukken uit de Amersfoortse politiek aan. In ongeveer twintig minuten gaan ze het debat met elkaar aan. Na elke ronde doet Tjhum Arts verslag over wat er net allemaal gezegd is.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *