Erotica Amersfoort is meer dan een seksshop: “We hopen de cinema snel weer te openen”

Erotica Amersfoort is meer dan een seksshop: “We hopen de cinema snel weer te openen”

Shirley en Dani staan voor de ingang van de erotische cinema in de winkel. ©Rick Hartkamp

De spannende seksbioscoop, de darkrooms, de gloryholes en de seksschommel: in seksshop Erotica Amersfoort staat alles klaar voor gebruik. Tussen alle sfeervolle huisjes in de Coninckstraat in Amersfoort is deze erotische winkel een unieke verschijning. Toch zullen klanten hier de komende periode geen lichamelijke grenzen verleggen. Wel zorgt het vele thuiszitten ervoor dat erotische producten een stuk meer in de slaapkamer te vinden zijn. “Je merkt dat vibrators en dildo’s altijd wel goed lopen, maar ik merk ook dat de producten die we verkopen steeds heftiger zijn”, zegt Shirley (27), eigenares van Erotica Amersfoort.

Het is een logische gedachte dat in tijden van corona de geslachtsdaad nieuwe impulsen krijgt. Wel is de fysieke toeloop voor de winkel in coronatijd een stuk minder. En omdat de cinema gesloten is, mist Shirley ook deze klanten. “Ik hoop dat het hele coronagebeuren zo snel mogelijk weer klaar is, dan staat hier de winkel weer vol. Je merkt echt dat mensen nu op één of andere manier minder snel komen, omdat klanten bij ons ook fysieke handelingen kunnen verrichten.”

Naast fysieke winkels in Amersfoort, Hilversum en Arnhem heeft Erotica Amersfoort ook een uitgebreide webshop. “Maar toch zien we vaak dat mensen langskomen die online iets hebben besteld en het toch niet bevalt. Ze willen graag eerst zien en voelen voordat ze iets kopen.” De coronamaatregelen maken dit wel lastiger. Shirley vertelt dat ze nu maar maximaal zes bezoekers in de winkel mag hebben. “Als bezoekers een afspraak willen maken, vragen wij voor nu alleen om een telefoonnummer of e-mailadres. We hebben in ieder geval iets nodig waar we ze op kunnen bereiken en de bezoeker is helemaal vrij in wat hij op wil geven. Zo komt een nickname ook weleens voor, want we snappen dat dit wat meer impact heeft op je privacy.” Maar niet iedereen loopt zomaar naar binnen. “Soms zie je eerst iemand drie of vier keer voorbijlopen voordat ze stiekem naar binnen komen. Maar anderzijds merk ik wel dat sommige mensen het ook prettig vinden om nu langs te komen, omdat anderen ze door hun mondkapje minder snel herkennen.”

Aan een uitgebreid assortiment hebben klanten van Erotica Amersfoort sowieso geen gebrek. De lieve en zachte producten bij de ingang zorgen ervoor dat bezoekers niet gelijk een shock krijgen bij binnenkomst. Van zachte erotische spullen, zoals lingerie, naar heftige producten zoals krachtige vibrators, enorme dildo’s en de ‘Wet Pussy Galore’. Ook zijn er nog talloze dvd’s te vinden die te koop of te huur zijn. Omdat dvd’s steeds minder populair zijn, heeft Shirley actiebakken opgesteld waar klanten voor een scherpe prijs dvd’s met een erotisch product kunnen kopen. “Maar voor de echte vaste klanten blijven we wel een paar leuke dvd’tjes houden.”

Over erotische dvd’s gesproken: op de bovenverdieping zijn zes hokjes te vinden waar klanten porno kunnen kijken naar eigen keuze. Terwijl de kreungeluiden in de kamer ernaast te horen zijn, valt op dat in elke ruimte waar fysieke handelingen mogelijk zijn hygiëne een grote rol speelt. Naast de dvd-speler en het beeldscherm ligt er ook een flinke berg aan tissues en alcoholgel.

En deze masturbatiehokjes zijn nog lang niet alles: er zijn ook twee filmzalen. Ieder geslacht en seksuele geaardheid kan hier zijn of haar fantasieën uit laten komen. In deze spannende ruimte staan meerdere stoelen en ook een bed, mochten de kleren plots uitgaan. Maar dat is nog niks vergeleken met de gynaecologenstoel, de gloryhole en de Sex Sling. In deze verduisterde kamers kunnen bezoekers anoniem hun lusten botvieren. “Heel veel mensen hebben een bepaalde fetisj of fantasie. Ik heb liever dat ze deze fantasieën hier laten uitkomen dan dat ze dat elders gaan zoeken bij vrouwen die dat misschien niet eens willen.”

Maar voor degene die denkt dat erotische winkels vooral een oudere doelgroep aanspreekt, heeft het mis. “We zien echt mensen van jong tot oud en mannen en vrouwen die hetero, bi, homo of lesbisch zijn. Het is heel divers, je kan het zo gek niet bedenken. Iedereen is anders en dat maakt dit werk ook juist weer zo leuk.” Dani, sinds 1 maart werkzaam bij Erotica Amersfoort, deelt deze gedachte. “Een mens is een mens en dat vind ik het mooie aan de mensen die hier naar binnen lopen. Iedereen kan lekker zichzelf zijn.” Dani, die hiervoor in de horeca heeft gewerkt, vond de overstap naar erotiek niet lastig. “Ik heb tijdens mijn werk in de horeca ook al eens wat gedaan in deze branche. Er gaat geen wereld voor me open, maar er zijn wel genoeg artikelen waar ik dubbel om heb gelegen.”

Het familiebedrijf is alweer ruim 35 jaar in de running en Shirley is nu sinds 1 januari eigenares van de shop. Waar Shirley vroeger weleens gepest werd omdat haar ouders in deze branche zaten, kan ze daar al jaren niet meer mee zitten. “Als ik merk dat mensen er problemen mee hebben en het vies of gek vinden, denk ik dat mensen het meer bij zichzelf moeten zoeken dan bij mij. Want wij maken het uiteindelijk wel een stuk leuker tussen de slaapkamermuren.”

Over de auteur

Rick Hartkamp

Ik ben graag bezig om mooie en inspirerende verhalen te vertellen en deze onderwerpen op een interessante manier over te brengen op de kijker of lezer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *