Marathon Amersfoort organiseert een virtuele hardloopwedstrijd

Marathon Amersfoort organiseert een virtuele hardloopwedstrijd

Stichting Marathon Amersfoort organiseert op 1 en 2 mei een ‘virtuele 5 en 10 kilometer loop’. Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen begonnen met hardlopen. “Wij willen mensen in deze lastige tijd een race aanbieden op een veilige manier.”

De virtuele race bestaat uit een 5 kilometer run en een 10 kilometer run. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de ‘Sporthive Live app’ en ontvangen dan een eigen startnummer. De resultaten van de race kunnen mensen in de app uploaden. Deelnemers mogen zelf de route bepalen. “We hebben bewust geen routes uitgestippeld, omdat we willen dat de deelnemers niet samen komen”, vertelt Sven Delfsma, organisator van het event.

De stichting probeert ondanks de coronacrisis, net als de jaren hiervoor, actief te blijven binnen Amersfoort. “Normaal gesproken houden we iedere eerste zondag van de maand een park run. We lopen dan tussen de drie en vier kilometer door verschillende parken in Amersfoort. Door corona willen we geen publiek trekken, vandaar dat we nu een ‘virtuele run’ organiseren. We willen eigenlijk testen of mensen hieraan mee gaan doen. Het is een vernieuwend idee en we hebben dit nog nergens anders gezien”, aldus Delfsma.

Tessa van Beek (21) is één van de deelnemers die zich heeft aangemeld voor het event. Ze gaat de tien kilometer run lopen. “Ik heb sinds de lockdown veel meer tijd om te hardlopen en doe dit graag. Zelf heb ik al eerder meegedaan aan een hardlooprace, maar in deze tijd worden deze helaas niet meer georganiseerd. Ik vind het ontzettend leuk dat Marathon Amersfoort hier iets op heeft bedacht.”

Onder de deelnemers van het event verloot de stichting een startbewijs voor de ‘Workday marathon’. Dit is een nieuw evenement dat de stichting gaat organiseren na de virtuele run. Deelnemers kunnen dan vijf dagen lang tijdens een werkweek een halve of een hele marathon lopen. Een deelnemer loopt dan voor een halve marathon 4,2 kilometer per dag. Deelname aan het virtuele vijf of tien kilometer evenement kost vijf euro.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *