Online taartbakwedstrijd in Hoogland voor Koningsdag

Online taartbakwedstrijd in Hoogland voor Koningsdag

Bron: Pixabay

Het oranjecomité van Hoogland heeft een unieke activiteit bedacht om Koningsdag toch wat meer kleur te geven: Heel Hoogland Bakt. Alle inwoners van Hoogland kunnen vanuit huis hun bakkunsten laten zien en maken kans op verschillende prijzen. Deze online activiteit heeft twee wedstrijden: de Koninklijke Taart Bakwedstrijd voor iedereen van 12 jaar en ouder en de Cupcake Cup voor kinderen tot 12 jaar. Zo is voor iedere leeftijdsgroep een mogelijkheid om mee te doen.

Heidi Huurdeman zit in het oranjecomité van Hoogland en benadrukt hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen. “De coronacrisis raakt iedereen en we willen dus graag voor iedereen wat betekenen.” Het lijkt alsof de inwoners van Hoogland het idee zeker waarderen. “Het animo verrast ons wel. Op dit moment zijn er al 30 á 40 aanmeldingen. En dat terwijl we pas een week geleden van start zijn gegaan. We verwachten in de aankomende weken dat dit aantal verder zal oplopen”, zegt Huurdeman.

De jonge deelnemers van de Cupcake Cup kunnen de meest unieke creaties insturen via social media met de hashtag #heelhooglandbakt of via de mail. Het comité geeft voor deze kinderen 100 bakpakketten weg, zodat zij lekker aan de slag kunnen. “We hebben een bakpakket samengesteld waarin onder andere een cupcakemix zit en andere handige gadgets.” Deelnemers van de taartbakwedstrijd kunnen via de mail hun koninklijke taart insturen naar de jury.

Wie meedoet, moet echter wel voldoen aan een aantal eisen. “Wij beoordelen op originaliteit, vorm en smaak. En de taart moet natuurlijk een koninklijke uitstraling hebben.” Een jury nodigt tien deelnemers uit op Koningsdag, waarbij de jury deze taarten beoordeelt en proeft. De drie ‘beste’ taarten krijgen een leuke prijs. Ook de deelnemers van drie beste inzendingen van de cupcakes worden uitgenodigd en gaan met een leuke prijs naar huis.

Over de auteur

Rick Hartkamp

Ik ben graag bezig om mooie en inspirerende verhalen te vertellen en deze onderwerpen op een interessante manier over te brengen op de kijker of lezer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *