De terrassen staan al klaar!

De terrassen staan al klaar!

Na maanden wachten mogen de restaurants hun terrassen op 28 april weer open gooien! Wel van 12 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s avonds maar we horen de eigenaren van de restaurants in Amersfoort niet klagen. Eigenaresse van restaurants Oliva en A la minute, Hanna Beshay, is heel blij dat ze weer open mag. “We zijn aan het voorbereiden op de gasten die staan te popelen om te komen eten. We hebben alle drankjes bijgevuld, de tafels op anderhalve meter gezet en het personeel kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

De horeca is nu al ruim een jaar aan het bezorgen om te zorgen dat ze niet failliet gaan. Toen het aantal besmettingen daalde in Mei 2020, konden de terrassen open en konden mensen genieten van het weer op een terras waar aan de rivm regels werd gehouden. Het is de afgelopen weken erg mooi weer geweest en om te voorkomen dat de mensen niet te dicht op elkaar gaan zitten in het park, wil de overheid de terrassen open gooien.

Toch is Hanna Beshay terughoudend in haar enthousiasme om weer normaal aan het werk te gaan. “Ze hebben nu al een aantal keer de belofte gedaan dat we open mochten maar hebben dat toch weer teruggetrokken. Ik wilde er nu dus wel zeker van zijn dat het dit keer wel doorging. Het is nog geen 28 april dus ze kunnen nog zeggen dat het niet doorgaat maar daar gaan we niet vanuit.” vertelt Hanna Beshay terwijl ze de nieuwe lading frisdranken in de koeling zet. Het is een stap in de goede richting voor horecaondernemers.

Over de auteur

Sophie Timman

Journalistiek is voor mij een mooi middel om informatie van de ene naar de andere plek te brengen. Wat ik later graag zou willen doen is documentaires maken die mensen inspireren en emotioneren. Ik ben gek op films en muziek dus je kunt me later als filmjournalist zien in het programma films&sterren. Dat lijkt mij in ieder geval heel gaaf!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *