Demian van Selm: “het harde werken wordt beloond”

Demian van Selm: “het harde werken wordt beloond”

Foto: Demian van Selm

Amersfoorter Demian van Selm (16) heeft een profcontract aangeboden gekregen van PEC Zwolle. Hij krijgt de kans om zichzelf te laten zien bij de blauw-witten. De afgelopen weken vergeet Demian niet snel.

“Ik voetbalde bij Roda ’46 en tijdens een aantal wedstrijden heeft een scout van PEC Zwolle op mij gelet, en is toen naar mijn vader gegaan om te zeggen dat ik op stage mocht bij PEC. Hier is het allemaal begonnen. Ik wist dat ik mezelf nu moest laten zien. Elke wedstrijd staat er een bepaalde druk op je.”

 “De afgelopen weken waren best wel spannend voor mij. Het is niet niks om gescout te worden voor een club als PEC Zwolle. Ik kwam terecht in een heel goeie groep jongens die mij echt goed hebben opgevangen en daar ben ik heel blij mee. Na elke training vraag je jezelf af of je genoeg hebt laten zien en of de trainers tevreden zijn.”

“Ik heb wat trainingen meegedaan met een jeugdteam van PEC. Door corona zijn deze trainingen wel eens uitgesteld. Ik heb gelukkig toch de kans gekregen om mezelf te laten zien. Na een aantal trainingen kreeg je steeds te horen of je nog een keer terug mocht komen. Uiteindelijk is het gelukt!”

Het is niet de eerste keer dat Demian van Selm gescout is. Destijds was van Selm nog niet op het niveau wat er van hem verwacht werd. “Dat is al een aantal jaar geleden. Ik ben een heel ander soort voetballer geworden. Qua persoonlijkheid heb ik ook grote stappen gemaakt. Mijn mentaliteit is echt groot geworden en ik heb de wil om te slagen bij PEC. Ik heb in coronatijd ook alleen maar getraind. Elke dag was ik te vinden op het voetbalveld om te werken aan mijn techniek en conditie.”

“Ik denk dat PEC Zwolle mij kan helpen om als persoon te groeien. Voetballend kan ik hier natuurlijk ook super veel leren. Ik wil me daar gelijk thuis voelen en daar heb ik vertrouwen in. Ik dacht gelijk: Als ik de mogelijkheid krijg om hier te voetballen dan moet ik die kans met open armen in ontvangst nemen. PEC Zwolle geeft mij de mogelijkheid om op de juiste positie te presteren. Ik heb vaak op andere posities gestaan zoals linksback, linksvoor en spits. Nu speel ik al jaren op het middenveld en voel ik mij het beste. Gelukkig krijg ik de kans om bij PEC op het middenveld te spelen.”

 “Ik denk wel dat ik fysiek sterker moet worden en het is belangrijk om mijn verkeerde been verder te ontwikkelen. Ik hoor al mijn hele voetbalcarrière dat die punten beter moeten. Dat geeft me veel motivatie om door te gaan met trainen!”

“Over twee jaar hoop ik een profcontract te krijgen van PEC. Ik wil dan zo snel mogelijk mijn debuut maken in het eerste elftal. In ieder geval er dicht tegenaan zitten. Ik ben dan 18 jaar en hoor eigenlijk nog in de onder21 maar het zou heel vet zijn om dan al die stap te maken naar het eerste.”

“Ik wil daarna de stap maken naar een grotere Nederlandse club, vanuit daar wil ik nog niet verder kijken. Het Nederlands elftal is ook een droom en ik hoop dat ik in de toekomst kan aansluiten bij de onder18 of onder21.”

“Voordat het allemaal zo is moet ik zorgen dat ik slaag dit jaar en dan kan ik naar het MBO in Zwolle. Die zit 50 meter naast het trainingscomplex dus dat is ideaal. Met een uurtje ben ik op het station van Zwolle en dan pak ik de fiets naar school. Het is heel toegankelijk allemaal.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *