Amersfoortse Hay Day club oogst veel succes

Amersfoortse Hay Day club oogst veel succes

Een groep jongeren uit Amersfoort is sinds de coronacrisis begonnen met het spelen van Hay Day. Zij doen dit nu zoveel en zo goed dat ze op wereldniveau competitie spelen met andere groepen. Deze mobiele game wordt al jaren door veel mensen gespeeld, maar door de coronacrisis blijk dit aantal spelers nog eens enorm toegenomen te zijn. 

In Hay Day ben je lid van een buurt oftewel een clubhuis. Samen doe je dan allemaal taken en welke buurt de meeste taken heeft volbracht wint de derby. Hoe meer derby’s je wint hoe hoger de competitie waarin je speelt. De jongeren Jasmijn van Kooten (18) en Jesse van de Bergh (17) zijn lid van de Amersfoortse club ‘Buurtfeestje’. Jesse van de Bergh: “We zijn nog niet zo lang bezig, maar toch zijn we al best ver.”

Elke buurt begint in de groentjesklasse. Als je hier de derby wint, ga je naar de volgende klasse. Na de beginnersklasse, profklasse en expertklasse komt de kampioensklasse: in deze klasse speel je tegen buurten uit de hele wereld. Jasmijn van Kooten: “We zijn pas net in de kampioensklasse. En ik ben bang dat we er niet lang in blijven, want de examens komen eraan en dan kunnen veel leden niet vaak spelen.” Toch blijven deze jongeren hun best doen om meerdere keren per dag de app te openen. Jesse van de Bergh: “Ik denk wel dat we deze ronde erin blijven. Wij hebben zelfs afgesproken dat we leden eruit gooien als ze te weinig taken voltooien.”

De leden van ‘Buurtfeestje’ zijn niet de enigen die in 2020 zijn begonnen. De website  Sensortower.com laat zien dat er sinds de coronacrisis steeds meer mensen zijn die de app Hay Day downloaden. Media-psycholoog Mischa Coster: “Tijdens deze pandemie zal het een goed gevoel geven om weer iets met vrienden te kunnen doen. Het is wel weer een nieuwe activiteit om te doen met vrienden. Zo zal je niet snel een groep vrienden horen zeggen: Kom, je moet wel je schapen op tijd scheren anders haal je de taak niet!” De buurt ‘Buurtfeestje’ heeft ook een Hay Day WhatsApp-groep. Hier appen de leden berichtjes in zoals: “Wie heeft er een schep voor mij?” en “Kan iemand wortels verkopen? Ik heb ze nodig!”

De jongeren beleven veel plezier aan dit spel en alles eromheen, maar Mischa Coster vindt het helemaal niks: “Ik hou niet van spelletjes. Maar ik kan het me wel voorstellen als je al heel lang je vrienden niet hebt gezien dat het dan leuk is om zoiets als Hay Day samen te doen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *