Dieren bekijken in Amersfoort: het kan weer

Dieren bekijken in Amersfoort: het kan weer

De zon schijnt en de bezoekers van dierenpark Amersfoort zijn vrolijk. Mensen kijken gefascineerd naar de wilde dieren die buiten in hun verblijf rondlopen en kinderen rennen lachend rond. Na een maandenlange sluiting van het park, mochten de deuren woensdag 19 mei eindelijk weer open voor bezoekers.

 In het park is een eenrichtingsroute die de bezoekers mogen bewandelen. Met een parkkaart in de hand bewandelen honderden gezinnen de route om de wilde dieren van dichtbij te kunnen zien. Bij het apenverblijf kijken mensen lachend toe hoe de trotse apen heen en weer lopen en iets verderop bij het tijgerverblijf staat een jong meisje wel heel dichtbij een tijger die van zijn stuk vlees aan het genieten is. Tientallen fotografen pakken na maanden weer hun kans en hebben camerastatieven bij de olifanten opgezet om de beste plaatjes te schieten.

Op de terrasjes die zich in het park bevinden, zitten ouders toe te kijken naar hun spelende kinderen in de speeltuin. Een bezoeker zit tegenover haar vijfjarige dochtertje Maura dat een ijsje aan het eten is. “Een andere omgeving dan de speeltuin dichtbij huis is wel weer eens fijn. Maura vindt het heel leuk om de dieren weer te hebben gezien.”

Menno Tuite (29), staat toe te kijken hoe zijn driejarige dochtertje de ezels aan het aaien is. “Ik vind het heel fijn dat de dierentuin bezoeken weer mogelijk is, zolang het maar verantwoord gaat,” aldus Tuite. “Ik vind dat het hier goed georganiseerd is, de binnen locaties zijn nog dicht maar alle mogelijkheden die er zijn, worden goed benut.” Tuite is blij dat hij weer een dagje uit heeft met zijn dochter. “Normaal was er genoeg te doen en dat deden we dan ook regelmatig. Nu in deze tijd, hadden we die mogelijkheid niet. Ik vind het leuk dat ze nu een connectie kan maken met de dieren op een dag als vandaag.”

 Op de website van dierenpark Amersfoort, zijn alle maatregelen van het park te vinden. Zo is te lezen dat bezoekers vooraf een tijdslot moeten reserveren om drukte bij de ingang te voorkomen. De binnen locaties blijven voorlopig nog gesloten en de regel geldt dat mensen maximaal met twee personen komen, tenzij zij tot hetzelfde huishouden behoren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *