Oldtimertour Midden-Nederland een groot succes

Oldtimertour Midden-Nederland een groot succes

Aan paar van de auto's bij de pauze plek in Soestdijk.

Op 24 mei  vond er een oldtimertour plaats rondom Amersfoort. De 106 kilometer lange tour doorkruist verschillende steden rondom Amersfoort. Voor de ruim 50 deelnemers stonden langs de route veel toeschouwers te kijken naar het brede scala aan auto’s dat voorbij kwam rijden. Vrolijk toeterend en zwaaiend reden de deelnemers in hun oude auto’s door de steden heen. De organisatie is tevreden met de loop van de dag.

“Ik denk dat niet alleen de deelnemers, maar ook alle toeschouwers erg hebben genoten vandaag”, vertelt organisator Boaz Augustijn. “De tour begon eigenlijk als een grapje, ik had ook maar een stuk of 20 mensen verwacht”, zegt hij lachend.  “Het waren er nu toch wel iets meer dan 50 en gigantisch veel toeschouwers overal.”

De oldtimers van vandaag zijn allemaal ouder dan 25 jaar en hoefden niet perse 200pk te hebben, zoals dat vaak een eis is van verschillende tours. “De meeste tour zijn voor de snelle jongens en luxe wagens. Ze worden vaak voorgetrokken, geen idee waarom, want het is veel leuker om te rijden in een oude wagen waarin je echt moet werken om te kunnen rijden”, zegt Augustijn. “Iedereen met een oldtimer die ruim honderd kilometer kan rijden mag meedoen.”

Halverwege de rit is  er een pauze bij het Renault Alpine Centrum van Stam in Soestdijk. De garage heeft een grote collectie oude en nieuwe Renaults. De oldtimervarianten rijden ook mee in deze oldtimer tour. De deelnemers komen  omstreeks 13:45 vrolijk toeterend aanrijden bij de rotonde van de dealer. Zo’n 200 oldtimer liefhebbers staan  de stoet al op te wachten. Er heerst een vrolijke en gezellig sfeer.

Overal staan groepjes, voornamelijk mannen en jongetjes, te praten over elkaars auto’s. Dat de deelnemers passie hebben voor hun auto is wel duidelijk. Wanneer er wordt gepraat over hun auto glunderen zij helemaal. Vrolijk staat een man te vertellen over de nieuwe uitlaat die hij kort geleden heeft aangeschaft en bij een andere oude auto gaat het over de plannen voor de toekomst van de auto. “Deze krijgt sowieso nog andere velgen!”, roept een jongen blij naast zijn oude Ford.

Tussen de schouwers staat een groepje jonge jongens. Ze rennen rond met hun telefoon in hun hand en fotografen bijna elke auto die ze tegenkomen. Een van hun is Maikel (10). Hij woont in de buurt en is samen met zijn vrienden hier om de mooie auto’s te kunnen bekijken. “Deze foto’s zijn voor onze auto-Instagram. Daar posten we allemaal foto’s van vette auto’s”, vertelt hij trots. De groep gaat wel vaker naar plekken waar verschillende auto’s samenkomen.

Iets verder bij de menigte vandaan staat een oudere man  toe te kijken. Hij komt speciaal kijken naar de oude wagens die langsrijden. “Zelf had ik vroeger ook zo’n mooie oude auto, maar ik kan door mijn slechte knieën niet meer rijden. Dat is jammer, maar ik haal ook veel plezier uit het kijken. Iets beter dan niets zeg ik altijd maar”, zegt hij met een glimlach.

Voor alle enthousiaste deelnemers en toeschouwers is er ook nog goed nieuws. Augustijn wil nog een keer een tour organiseren. “Ik ben het zeker van plan, ik weet alleen nog niet wanneer”, zegt hij.

Over de auteur

Sanne Smit

Mijn naam is Sanne Smit. Ik ben eerstejaars journalistiek student op de Hogeschool van Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *