Het nieuwe Amazing Oriental op het Eemplein is een succes

Het nieuwe Amazing Oriental op het Eemplein is een succes

Schappen in Amazing Oriental

Bubble tea, spekkoek, Dimsums en enorme zakken rijst: Amazing Oriental is geen normale supermarkt maar heeft een groot assortiment van Aziatische producten en is door de kleurrijke schappen, een vis en vleesafdeling en de verse groenten echt vergelijkbaar met de supermarkten in Azië. Voor sommigen nog vrij onbekende producten, maar voor de mensen in de supermarkt een reden om een bezoekje te brengen aan deze winkel. De supermarkt is pas een maand open, maar door de drukte al een groot succes.

 “De tweeëntwintigste opening van de keten van het familiebedrijf in Amersfoort was eigenlijk een experiment”, zegt Marketingmanager Liza Poon terwijl ze een rondleiding door de versafdeling van de winkel geeft. “We hadden de opkomst niet zo hoog verwacht maar het was gelijk al ontzettend druk, wat door de advertenties kan komen. Voor de duidelijkheid van alle producten hebben we hier receptkaarten liggen waarop staat wat je met welke producten kan. Dit recept op het foldertje kun je bijvoorbeeld voor sushi gebruiken. De producten die het erg goed doen zijn de kant en klare snacks zoals bapao’s en de vegetarische producten, die allemaal gekoeld staan tussen nog allerlei andere snacks. De jongeren zijn vooral gek van alle soorten noodles, waarvan een groot schap mee vol staat. Vergeleken met Nederlandse supermarkten hebben we ook enorm veel vleesvervangers, dus een goede plek voor vegetariërs.”

Het personeel van de supermarkt is vooral Aziatisch, net als veel klanten in de winkel, maar er is zeker veel diversiteit in klanten, wat ook te zien is langs de schappen. Amersfoort had een Amazing Oriental echt nodig, volgens Poon. “Het is een grote stad, met veel verschillende culturen, al is dat in de randstad wel meer. Nederlanders eten vaak aardappelen of pasta, dus er zijn hier ook veel mensen die een keer iets totaal anders willen proberen. Ik denk dat vooral het grote gangpad vol met enkel sauzen en het diepvriesassortiment het nog erg goed gaat doen bij de klanten als ze er wat vaker zijn geweest.” Zo laat Poon de vele garnalen, oesters uit Korea en Sint Jacobsschelpen uit Japan zien.

Jacoba Bloem, die bij het vriesgedeelte van de supermarkt staat, is een van die mensen. Ze is hier voor de tweede keer nadat de eerste keer goed beviel. “Ik was enorm verrast door het grote assortiment en vooral de lichtheid van de winkel is fijn. Ook is het veel minder rommelig dan bijvoorbeeld een toko. Ik ga vanavond niet per se iets Aziatisch maken, maar verse zeevruchten, die ze hier genoeg hebben. Ik doe ook zeker genoeg inspiratie op voor de volgende keer.”

Volgens Poon is Amazing Oriental voor Amersfoorters ook een fijne winkel door voordelen als de grote parkeergarage naast de winkel. “De grote rijstzakken en de vele producten zijn lastig mee te nemen, dus is het erg handig. Iets wat ook niet elke supermarkt heeft, is ons kleine afhaalrestaurant aan het begin van de winkel. De tafels konden we door corona helaas nog niet neerzetten, maar normaal kun je hier een loempia bestellen of bubble tea drinken. Daar kijken we naar uit.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *