Onzekere tijden voor gestrande treinreizigers

Onzekere tijden voor gestrande treinreizigers

Gestrande reizigers op station Amersfoort. Foto: Sander van de Pol

De NS-app refreshen, de informatieborden checken en uit het raam kijken of er al beweging is op het spoor: het is een spannende dag voor treinreizigers. Door een landelijke storing ligt het treinverkeer in heel Nederland vrijwel plat. Bij treinreizigers op Amersfoort Centraal speelt de vraag of zij nog thuis komen.

Hoe uitgestorven het spoor is, hoe druk het binnen het station is. Gestrande reizigers zijn er maar bij  gaan zitten op de bankjes of op het vensterbanken. Ook voor het station is het druk. Er staan rijen dik taxi’s die graag mensen naar hun bestemming willen brengen. Een groep mensen zit voor de ingang haastig hun mobiel te checken en kijkt om de zoveel tijd of het informatiebord nieuws heeft. Op het terras naast het station is weinig van die onrust te vinden. Daar heeft Joris Dekker (24) zijn zware schooltas afgedaan om onderuit te zitten en te genieten van een pilsje in de zon. ‘’Er is ook altijd wat met die treinen. Als het niet de sneeuw is, is het een storing. Het is alsof ze voor elk seizoen wel een storing hebben. Ik zie het wel wanneer de boel weer rijdt, het heeft weinig zin om mij druk te maken. Ik kan er toch niks aan doen,’’ aldus Joris Dekker.

Leonie van der Werf (19) loopt heen en weer door het station terwijl ze om de seconde haar reisapp vernieuwt. ‘’Ik kom uit Utrecht en ik moet naar Zwolle. Dat is al een heel eind en nu duurt het alleen maar langer. In Zwolle wonen mijn ouders. Ik was van plan om daar te gaan avondeten, maar ik denk dat ik het mag gaan opwarmen als ik er eenmaal ben.’’ Boos is Leonie van der Werf niet. ‘’Het is zeker klote, maar ik denk niet dat er bij de NS een saboteur rondloopt om iedereens reis te verzieken. Er zit niks anders op dan te wachten,’’ aldus Leonie van der Werf.

NS conducteur Raymond Bakker (43) heeft ook niks nieuws te vertellen aan de vragende reizigers. ‘’Ik weet net zoveel als de rest. Vrij weinig dus. Ik hoor het wel wanneer er groen licht wordt gegeven. Tot die tijd probeer ik een beetje van de zon te genieten,’’ aldus Raymond Bakker

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *