Niet alles liep goed tijdens de frituurloop van Amersfoort

Niet alles liep goed tijdens de frituurloop van Amersfoort

Snacken en tegelijkertijd de kilo’s weer ervan aflopen. Dat is hoe de frituurloop er 29 mei in het kort uit zag. Op de route lagen vier verschillende soorten snackbars waar je met korting snacks kon halen. De wandeling begon voor veel mensen op het Eemplein bij de friettent Patates. Zoals de naam al zegt kan je hier friet halen. Het doel van de frituurloop is nu een wandeling onder het genot van een lekkere snack.

De route duurt bij elkaar zo’n 90 minuten, maar dit is lang niet voor iedereen zo. Julia van het Klooster: “Het is allemaal niet zo makkelijk te vinden voor mensen die niet uit Amersfoort komen.” Vooral de kaart vinden veel mensen onduidelijk. Pepijn Vos: “Ik kom gewoon uit Amersfoort, maar ik moet ook Google Maps gebruiken. Aan die kaart heb ik niks.” Iedereen met een gekocht kaartje heeft een mail gekregen met daarin de plaatsen waar je wat kunt kopen en op welke snack je korting krijgt, maar dit blijkt dus voor velen niet genoeg informatie te zijn.

De volgende plek op de route is snackbar Amersfoort. Hier krijg je alleen korting op de ijsjes, maar toch zit het hele terras stampvol. Dit komt doordat het een snikhete dag is en na zo’n kwartiertje lopen en zoute frietjes eten, heeft iedereen wel zin in een verkoelend ijsje. Julia van het Klooster, met een net gekocht ijsje in haar hand: “Ik heb dit zo nodig nu!”

Na de afkoeling is het weer tijd om op pad te gaan. Veel lopers kiezen nu een andere route dan de kaart aangeeft. Er zijn namelijk nog twee snackbars te gaan: Cafetaria Wok en Bolletje van Polletje. Op de kaart word je eerst naar Bolletje van Polletje geleid, maar bijna op de route hierheen ligt Cafetaria Wok. Velen kiezen er dus voor om daar gelijk naartoe te gaan. Dit zorgt er alleen wel voor dat de wandelaars het wandelrondje onderbreken en dat zij na de laatste stop een lang stuk moeten lopen naar de finish (dezelfde plek als het startpunt). Pepijn Vos: “Het is dat mijn fiets nog bij het begin staat anders zou ik nu echt niet weer helemaal terug gaan lopen.“

Voor de deelnemende snackbars was dit een succesvolle dag. Joseph Wong, medewerker van Cafetaria Wok: “ Ik vond het erg leuk! De hele dag door kwamen er gezellige mensen langs. We kijken hier nu al uit naar morgen.” Maar veel wandelaars vonden het niet zo’n succes. Daniël Rampen: “De snacks waren lekker, maar een ticket kopen bleek een beetje onnodig. De korting was niet zoveel dat je er echt wat aan had en de route zelf had ik ook wel kunnen uitstippelen.” Julia van het Klooster: “Het idee was echt super leuk, maar hoe het nu allemaal is uitgevoerd kan beter. Ik hoop dat ze er volgend jaar wat meer moeite in stoppen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *