Jongeren zijn teleurgesteld in het eerste uitgaansweekend in Amersfoort

Jongeren zijn teleurgesteld in het eerste uitgaansweekend in Amersfoort

De Hof tijdens het eerste uitgaansweekend

Vanaf zaterdag 26 juni mochten ook in Amersfoort de danscafés weer open. Iedere bezoeker moet een negatieve coronatest aan de deur laten zien, maar dan kan de anderhalvemeterregel losgelaten worden. Het was druk tijdens het eerste uitgaansweekend in Amersfoort, maar de meeste danscafés bleven dicht.

Grote groepen jongeren hebben zich verzameld op de hof om weer vanouds uit te gaan. De jongeren lachen en de meeste hebben al een slok op om het nachtleven in te wijden. Na anderhalf jaar mogen de danscafés weer hun deuren openen. Iedereen is weer welkom om samen te dansen en te drinken. Zonder anderhalve meter of mondkapjes. Ieder feestbeest moet wel een negatieve coronatest aantonen of volledig gevaccineerd zijn. Toch zijn de jongeren teleurgesteld, omdat de meeste danscafés nog even de deuren dichthouden. Zelfbenoemde nachttijger ,Menno Steenbeek (22), vindt het jammer dat hij nog niet kan uitgaan. ‘’Jeetje, dan heb ik mij dus voor niks laten testen vanmiddag. Ik drink altijd met maten, dus met hoe meer maten, hoe gezelliger! Dusja, vet jammer dat de boel nog dicht zit. Dan proberen we het volgende week maar weer,’’ aldus Menno Steenbeek.

Café Curtis zit op de Hof en hield ook nog even de deuren dicht. Volgens Lars van der Laan van café Curtis komt dat door meerdere factoren. ‘’Wij missen personeel, net als bijna elke horecazaak nu. Vooral de nachtdiensten zijn moeilijk te vullen. We hoorden ook dat er nog wat problemen waren met de Corona Check-App. Er gaan verhalen rond dat men met een screenshot van een ander naar binnen kan. Wij willen niet het risico lopen dat tientallen mensen met een valse test binnenkomen. Dan zijn wij weer de boosdoener als er uitbraken komen. Dat willen wij niet.’’ Volgend weekend gaat de café Curtis wel weer open voor het uitgaanspubliek. ‘’Vanaf vrijdag gaan we weer feesten zoals vanouds. De dj gaat weer plaatjes draaien en iedereen kan eindelijk eens een onbezorgde tijd hebben. Na anderhalf jaar stilzitten, zijn we daar wel aan toe,’’ aldus Lars van der Laan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *