‘Het is jammer dat 3-MMC verboden wordt, maar wel goed’

‘Het is jammer dat 3-MMC verboden wordt, maar wel goed’

Dé vrij nieuwe en opkomende drug 3-MMC wordt al vanaf 2012 gebruikt, gaat verboden worden. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Grapperhaus maken op 27 mei 2021 bekend dat vanaf het najaar van 2021 de drug op Lijst II van de Opiumwet geplaatst gaat worden. De drug is nu nog gewoon te bestellen en vrij verkrijgbaar, en daardoor ook heel bekend en vaak gebruikt door jongeren. Zo ook door Bo (achternaam bekend bij redactie) (19) en haar vriendengroep.

Hoe vaak gebruik je normaal 3-MMC?
Elk weekend, het is niet zo dat je dan als je één lijntje snuift dat je dan van zes uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds de drug voelt. Het is meer een drug die je makkelijk mee neemt en een lijntje snuift tijdens het drinken met vrienden. Onder mijn vrienden wordt eigenlijk wel elk weekend 3mmc gebruikt.

Wat doet de drug met je?
Je krijgt er een heel helder en wakker gevoel van. Je wordt niet per se druk en springerig maar het voelt gewoon alsof je je leven lekker op de rit hebt. Dus als ik me wat minder voel en ik gebruik 3-MMC heb ik gelijk het gevoel dat ik het weer een beetje aan kan. Het is gewoon een gezellige drug. Ik vind dan opeens iedereen heel erg aardig en voert hele diepe en serieuze gesprekken. Ook wel van die diepe gesprekken die ik zou hebben als ik zou drinken maar opeens voel ik me dan heel open en durf ik echt mijn gevoel te uitten. Daaronder vallen ook gesprekken waar je eigenlijk niet gelijk van zou denken dat je die zo maar voert. Daardoor voel je je gelijk veel meer verbonden met de mensen waarmee je de drug gebruikt, iedereen is kwetsbaarder en durft zich meer open te stellen.

Hoe lang voel je de effecten van de drug?
Het verschilt een beetje, het ligt eraan hoeveel en hoe je het neemt. Als je een goede lijn snuift dan voel ik zeker wel een uur echt de effecten ervan, maar je moet wel een beetje blijven bijnemen anders kan het ook weer snel weg zijn. Dat is ook eigenlijk wel het fijne want als je XTC neemt dan zit ik veel langer in dat gevoel en als ik me slecht voel ben je ook sneller uit dat gevoel. Ook kan ik gewoon slapen als je er op een gegeven moment klaar mee bent. Dat vind ik zo fijn aan de drug.

Wat vind je ervan dat 3-MMC nu op Lijst II van de Opiumwet gaat staan?
Ja echt wel heel erg jammer, maar wel goed. Het is echt rot spul. Het is heel erg leuk om te doen, begrijp me niet verkeerd. Maar het is zó verslavend en ik denk dat ik van alle soorten drugs die ik heb gedaan het snelst verslaafd zou kunnen raken aan 3-MMC. Ik heb dan nog mensen om me heen die me zullen tegenhouden als ik het te veel zou gaan gebruiken. Daarentegen hoor ik steeds meer verhalen van echt jongere mensen dan mij, zo rond de veertien á vijftien, die in een afkickkliniek zitten omdat ze verslaafd zijn aan 3-MMC. Dit ook omdat je er zo makkelijk aan kan komen.

Haal je nu de drug bij een dealer?
Ja, mijn vrienden halen het nu al gewoon bij een dealer. Je kan het ook online bestellen maar dat vinden we minder fijn. Als je het online besteld krijg je het gewoon in een envelop door de brievenbus heen. Maar we wonen allemaal nog thuis dus als onze ouders de envelop openmaken hebben we best wel een groot probleem. Dus wij vinden het gewoon makkelijker om de dealer te bellen, dat scheelt ons gezeur thuis. Dus hoe we het halen zal niet veel veranderen in de toekomst.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *