Met de boot van Vathorst naar het Eemmeer nu mogelijk door nieuwe technologie.

Met de boot van Vathorst naar het Eemmeer nu mogelijk door nieuwe technologie.

Een nieuwe toegang tot het Eemmeer door middel van een nog nooit eerder vertoonde technologie, de zelfbedieningsovertoom die rond 1 november klaar zal zijn en in april 2022 officieel gebruikt mag gaan worden.

Ik Viggo Hoekmeijer en Bas van den Brink gingen om de mening vragen over de overtoom bij een sloepverhuur bedrijfje in Vathorst. ‘Eerst kwam ons vaargebied tot aan Spakenburg Bunschoten, maar door de zelfbedieningsovertoom zouden de gasten ook nog de Nijkerkernauw op kunnen varen dit zal de sloepverhuur voor onze gasten in ieder geval interessanter maken.’ Aldus Dennis van Ophem een van de eigenaren van Sloepverhuur Vathorst. De zelfbedieningsovertoom is een mechanisme waar je de boot invaart en met een rails over het dijkje heen rijdt. Dennis vond dit niet de ideale oplossing voor het oversteken van de dijk volgens hem zou het makkelijker en goedkoper zijn geweest om bijvoorbeeld een tunnel te graven waar je doorheen kunt varen, maar zal het prima gaan op een zomerse drukke dag. 

Bas nam een interview af met Dennis, in dit interview ging het over wat voor invloed de zelfbedieningsovertoom zou hebben over zijn bedrijf. Verder ging het erover wat Dennis nou precies al wist van de zelfbedieningsovertoom, en daar reageerde hij zo op.

https://soundcloud.com/user-168203925/bas-van-den-brink-interview-zelfbedieningsovertoom/s-oug2sGZmJUZ

Over de auteur

Bas van den Brink

Hey, ik ben Bas van den Brink, 18 jaar oud en ben geboren en getogen in Amersfoort. Ik woon al mijn hele leven in de wijk Vathorst en ben dus zeer op de hoogte wat er zich afspeelt in Amersfoort-Noord. Ik doe nu de studie Journalistiek in Utrecht en maak artikelen voor het Amersfoort-Noord nieuws. Mijn interesses liggen vooral bij sport, ik volg de sporten: voetbal, wielrennen, formule 1 en handbal. Naast sport vind ik de geschiedenis van Europa en politiek ook heel interessant.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *