Amersfoorters voorzichtiger met hun fietsen na oplopend aantal fietsdiefstallen

Amersfoorters voorzichtiger met hun fietsen na oplopend aantal fietsdiefstallen

Fietsenstalling

In Amersfoort en omstreken wordt onder de bewoners voorzichtiger gedaan met het stallen van de fiets. Sinds februari 2021 is een stel van middelbare leeftijd met verschillende mate actief geweest in het stelen van duurdere modellen en e-bikes. Ondanks meerdere pogingen om het stel op te sporen is het tot nu toe tevergeefs.

Amersfoorters zijn de laatste tijd voorzichtiger geworden met het stallen van hun fiets. Fietsen worden dubbel op slot gedaan en accu’s en displays van e-bikes worden verwijderd na het stallen. Deze maatregelen worden genomen na een stijgende aantal fietsdiefstallen in de omgeving. Bij deze diefstallen zijn vooral duurdere fietsen en e-bikes de dupe. Eigenaars van e-bikes laten merken dat ze zich onrustig voelen bij het idee dat het stel nog steeds rondloopt en hopen dat de politie snel ingrijpt. “Er moeten meer camera’s komen bij fietsenstallingen”, noemt een e-bike eigenaar. Ook het installeren van chips in e-bikes wordt genoemd. “Het is belangrijk dat de fiets makkelijk weer kan worden opgespoord”.

Anderen namen ook voor de beruchte diefstallen al verschillende maatregelen. “Ik zet mijn fiets altijd al dubbel op slot”, vertelt een postbode. “Ook zorg ik er altijd voor dat ik hem op een plek zet waar over het algemeen minder diefstallen gebeuren”.

Het wordt aangeraden de fiets in ieder geval dubbel te beveiligen door middel van een combinatie van beide het fietsslot en een kettingslot. Dit maakt de kans op diefstal al veel kleiner. Ook wordt geadviseerd het display en de accu van e-bikes te verwijderen na het stallen van de fiets.

Over de auteur

Dorien Zuidema

Dorien Zuidema (1999) is na de middelbare school voor een jaar een avontuur in Japan aangegaan. Waarna ze een MBO opleiding heeft gedaan in Media Communication. Ze heeft een passie voor met name cultuur en natuur en schrijft hier graag bondige stukkken over.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.