Eindelijk weer kermis in Nijkerk: ‘De kermis is nu beter.’

Eindelijk weer kermis in Nijkerk: ‘De kermis is nu beter.’

Flikkerende lichtjes, vrolijke muziek, de geur van verbrand suiker… Het was duidelijk; de kermis in Nijkerk was weer terug na minstens anderhalf jaar. Anderhalf jaar geen geld verdienen is natuurlijk vrij lang. Wij vroegen aan kermis medewerkers hoe ze het vonden om eindelijk weer open te mogen.

‘Ik vind het zelf heel fijn,’ zegt Desi (17), ‘Je hebt natuurlijk heel lang dicht gestaan, en als je nu weer geld kan verdienen is dat natuurlijk heel fijn.’ Personen kunnen gewoon het kermisterrein op. Er zijn geen vaccinatie-, test- of herstelbewijzen nodig. Wel is het terrein helemaal omringd met hekken, en loopt er nu bewaking rond. Deze waren er nog niet voor de coronacrisis volgens Desi.

Job de Boer, die al 60 jaar elk jaar op de kermis in Nijkerk staat, is ook blij dat de kermis weer doorgaat. Hij vindt de kermis nu beter dan voor de coronacrisis. ‘Omdat de mensen nu eigenlijk weinig plezier hebben. Ze kunnen eigenlijk nergens heen, geen festivals…’ Dat mensen plezier hebben op de kermis in Nijkerk is duidelijk. Iedereen is blij dat ze eindelijk weer in de botsauto’s mogen. De vrolijke gillen zijn dan ook in de verte nog te horen.

https://soundcloud.com/kelly-vermeer-2/interview-kermis/s-lcoOSms2Jbr

Over de auteur

Merel van den Heuvel

Merel is journalist vanuit Hogeschool Utrecht. Ze schrijft artikelen over Amersfoort-Noord, waar ze zelf ook woont. Naast schrijven, houdt Merel ook heel erg van toneel en dans.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *