Protesterende Amersfoorters te snel uitgegaan van winst tegen windmolenplan

Protesterende Amersfoorters te snel uitgegaan van winst tegen windmolenplan

Het plan om windmolens te plaatsen in het Eemgebied zal weinig Amersfoorter ontgaan zijn. Een groen initiatief, opgezet door bewoners, om Amersfoort haar milieudoel te laten halen. De bouw van deze molens riep gelijk een hoop protest op. Een grote petitie tegen de bouw leek zijn vruchten af te werpen, maar terwijl de tegenpartij Vrij Polder Landschap al zegeviert, is dat nog niet terecht.

Wie er door het Eemgebied fietst zal één ding opvallen: de groene, lege weilanden. Dit is dan ook hoe vereniging Vrij Polderlandschap het graag ziet. Helaas is dit beeld in gevaar nu er plannen zijn om windturbines te plaatsen.
“Het plaatsen van windturbines is een burgerinitiatief onder de noemer Soesterwijkwiek.” meldde de woordvoeder van Gemeente Amersfoort.  “Een groep wijkbewoners wil met de windturbines de wijk voorzien van duurzaam opgewekte energie.”
Dat het plaatsen van de windturbines een burgerinitiatief is, betekent niet dat álle inwoners van dit gebied hierachter staan.  Robert van Motman, voorzitter Vereniging Vrij Polder Landschap, is fel tegen dit plan. “We hebben gekeken of er draagvlak voor de windmolens zou zijn bij de bewoners, maar dat ontbreekt volgens ons. Dat wilden we aantonen en daarom zijn we een petitie gestart tegen dit idee. We vroegen mensen dit te ondertekenen en dit is 5.000 keer gedaan.” Wie de petitie opzoekt zal opvallen dat Motman dit getal flink naar boven afrondt. De teller staat namelijk op 3.551 ondertekeningen.
Met het idee van 5.000 ondertekeningen heeft de vereniging de winst van deze kwestie al naar zich toe getrokken. “We hebben gewonnen. De Gemeenteraad heeft het hele plan afgewezen.” Beweerde Robert Motman.
Helaas is Gemeente Amersfoort zich niet bewust van deze afwijzing. “De procedure is op zijn vroegst pas eind 2022 afgerond.” Aldus de woordvoeder van de gemeente.

Over de auteur

Marjan Voskuilen

Hoi, ik ben Marjan. Geboren en getogen in het prachtige Hoogland en dus altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Amersfoort-Noord. Ik hou ervan om zaken tot op de bodem uit te zoeken en daar een goed verhaal van te maken. Een simpel nieuwsbericht met een paar opgedreunde feitjes is dus ook niet iets wat je onder mijn publicaties zal vinden. Naast mijn interesse voor goede verhalen en onderzoek hou ik van illustreren en video's maken. Dit probeer ik zoveel mogelijk te combineren met mijn artikelen, waardoor ik die op een creatieve manier aan mijn lezers kan presenteren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *