Querijn Hensen wil meer geld naar gehandicaptensport

Querijn Hensen wil meer geld naar gehandicaptensport

Paralympisch zwemmer Querijn Hensen

Querijn Hensen vindt dat de gemeente Amersfoort/Soest meer geld moet vrij maken voor sporten met een beperking. De Soestenaar heeft afgelopen zomer meegedaan aan de Paralympics in Tokyo en heeft daar de 6e plek op de 100 meter rugslag behaald.

Bij Querijn Hensen is op zijn tiende reuma klasse-10 gediagnosticeerd, de ’lichtste’ vorm van reuma. Hij kon door zijn reuma niet voetballen en is daarom gaan zwemmen. Hensen is op zijn vijftiende professioneel gaan trainen met coach Robin van Aggele om Paralympiër te worden. Het professioneel trainen en sporten voor mensen met een beperking was nieuw voor de gemeente Amersfoort en de sportverenigingen. Ook waren autoriteiten als leraren nog niet goed genoeg geïnformeerd over reuma en had Querijn weinig steun aan hen. Dit is in de loop der jaren veranderd. ‘’De omstandigheden zijn veel beter dan vroeger’’, zegt Hensen. Querijn Hensen verzekert ook dat zwemverenigingen tegenwoordig weten hoe ze om moeten gaan met beperkte sporters. Toch kan het beter vindt Querijn. ‘’Er kan zeker meer geld van de gemeente komen voor het sporten met een beperking’’, vertelt Hensen. Amersfoort en Soest geeft volgens Querijn op dit moment te weinig geld aan de clubs die sporten met een beperking mogelijk willen maken. Het meeste geld dat naar de gehandicaptensport gaat, komt vanuit fondsen, en dus niet van de gemeente zelf. Met het geld zouden clubs beperkte sporters beter kunnen helpen. De gehele hulp en sportbeleving voor beperkte sporters zouden worden verbeterd en er zouden meer sportmakelaars voor beperkten kunnen komen. Dit zou het aanbod voor beperkte sporters enorm doen verbreden. Nederland heeft een goede prestatie geleverd op de Paralympische Spelen met daarbij veel medaillewinnaars die uit Amersfoort komen. Wil de gemeente Amersfoort en Nederland deze prestaties op zijn minst evenaren, dan zal er meer geld vanuit de gemeente naar deze bijzondere tak van sport moeten komen.

Over de auteur

Marc Mijnlieff

Marc Mijnlieff (18 jaar) is journalist van KeiNieuws. Ik ben geïnteresseerd in sport, politiek en misdaad. Deze keientrekker woont in Nieuwland en zal jullie van veel interessant nieuws voorzien over onze mooie gemeente Amersfoort.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.