Netherlands team Delta begint Rugby Euro Supercup met overwinning

Netherlands team Delta begint Rugby Euro Supercup met overwinning

De Eemland rugbyclub heeft vorig weekend laten zien dat ze er prima toe in staat zijn een Europese wedstrijd voor de Rugby Euro Supercup te organiseren. Delta nam het op tegen de Brussels Devils.

De Rugby Euro Supercup wordt dit jaar voor het eerst gehouden, het is een Europees toernooi dat begint met 8 teams. Nederland heeft zich geplaatst met team Delta en heeft dus ook de eerste wedstrijd gewonnen. Het is een mooie kans voor talentvolle spelers om te laten zien wat ze in zich hebben. 

Vorige week zaterdag was het spektakel te zien, ‘ik was wel echt onder de indruk, ze hebben echt iets moois neergezet voor de inwoners van Amersfoort’ Aldus Allard Jonkers de coach van Delta. De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor Delta: 34-13, ‘het is erg fijn dat we terwijl deze supercup voor het eerst wordt gehouden gelijk zo’n ruime winst kunnen behalen en dat het allemaal zo goed geregeld was, het was echt top’.

Een talentvolle speler van Eemland Mathijs de Wit, die momenteel nog hersteld van een schouderblessure kijkt vanaf een goed gevulde tribune naar de bijzondere wedstrijd ‘natuurlijk had ik mee willen doen, maar ik kan nu wel naar een geweldige wedstrijd kijken met een lekker biertje erbij’.

Over de auteur

Viggo Hoekmeijer

Hallo, ik ben Viggo Hoekmeijer, ik ben 17 jaar oud en woon in Voorhout. Ik heb afgelopen jaar mijn hbo diploma gehaald en volg sinds dit jaar 2021 de opleiding journalistiek in Utrecht, mijn intresses zijn voetbal, Formule 1, technologie. Ik volg met veel plezier deze studie en schrijf graag nieuwsberichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.