Topsporters hebben last van corona, en niet zo’n beetje ook

Topsporters hebben last van corona, en niet zo’n beetje ook

Veel topsporters hebben last gehad van de corona. Na een infectie gaven zij aan zowel mentaal als fysiek flink achteruit te zijn gegaan. Zo ook Robin Eindhoven. Hij speelde bij 1e divisionist Telstar in IJmuiden, maar na een corona-infectie en de bijkomende afwezigheid van trainen, zakte hij terug naar 2e divisionist Spakenburg.  

 

Vier op de 26 topsporters krijgt last van hartschade na een corona-infectie, zo blijkt na onderzoek van vakblad jama cardiology. Ook is de kans op een ontstoken hartspier na een corona infectie erg vergroot. Vervolgens hard blijven trainen met een ontstoken hartspier of een gecomprimeerd hart kan zorgen voor extra schade die in de meest erge gevallen fataal kan zijn voor de topsporters. 

 

Ook hebben veel sporten stilgelegen door de langdurige pandemie, en ook nu zijn sommige topsporten nog steeds niet helemaal terug waar ze ooit waren. Sporters hebben lang thuis moeten zitten waardoor ze minder fit zijn. De eredivisie is bijvoorbeeld deze zomer pas echt weer begonnen. wedstrijden worden weer gespeeld, maar wel in stadions voor maar twee derde gevuld door supporters. 

 

Robin Eindhoven is zo’n topsporter die corona opliep. Hij zat bij Telstar en kon door de corona niet lekker beginnen in de voorbereiding. hij kwam achter te lopen en besloot vervolgens terug te gaan naar Spakenburg om weer minuten te kunnen maken. ‘Ik merk dat ik nog steeds niet zo fit ben als ik dat ik voor corona was’ zo zei hij. Corona kan topsporters maanden uit de roulering houden. Maanden later heeft Eindhoven nog steeds wel eens ‘een slechte dag’. Ondertussen pakt hij het weer op bij Spakenburg en heeft hij weer minuten gemaakt. Het gaat steeds beter met hem en hij hoopt weer veel minuten te gaan maken en heeft altijd nog hoge aspiraties. 

https://soundcloud.com/user-160357806/opname-robin-eindhoven/s-QAFzDoKXZBq

Over de auteur

Matthies Heres

Matthies Heres (1998), Hij studeert aan de School Van Journalistiek. Voor zolang Matthies het zich kan herinneren is hij geïnteresseerd geweest in de menselijke toestand. Wat is onze verantwoordelijkheid binnen de samenleving wat kan “problematisch” gedrag verklaren en wat is de rol van de overheid binnen dit gehele proces? Hij wil graag doormiddel van de journalistiek dichter bij het antwoord komen op deze, en vele andere vragen. Dit wil hij doen met een houding open voor kritiek en feedback van zijn lezers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *