Eigen verpakkingen mee in Amersfoort

Eigen verpakkingen mee in Amersfoort

De Gemeente Amersfoort wil het gebruik van een eigen verpakking in winkels motiveren. Bij meer dan dertig winkels in Amersfoort kan je je eigen verpakking meenemen om je producten in mee te nemen. Vanaf 22 september worden er onder andere herbruikbare broodzakken uitgedeeld.

Doordat er herbruikbare zakken worden uitgedeeld wordt het voor de klanten makkelijker gemaakt om verpakkingsvrij te winkelen. Bij bakkerij Proof Bakery in Amersfoort wordt er al een tijdje gewerkt met dit initiatief. Eigenaresse Vicky Little John van Proof Bakkery geeft aan dat ze blij is met het initiatief, maar dat het ook een stuk zou schelen als de leveranciers met minder verpakkingen zouden werken. ”Je merkt dat ze er wel mee bezig zijn, maar misschien nog niet genoeg” verteld Vicky.  Verder zijn er al veel klanten die hun eigen verpakkingen meenemen. Bij de bakkerij van Vicky zitten er geen broodverbetermiddelen in het brood, daarom maakt het niet uit of het brood in eigen verpakking zit of in wat anders. Het maakt voor de houdbaarheid niet veel uit.

Behalve de bakkerij doen er ook slagerijen, vishandels en supermarkten mee. Het maakt niet uit wat voor soort verpakking je mee neemt, zolang het product er maar in kan.

Over de auteur

Kelly Vermeer

Kelly, journalist, fotograaf, heeft voor verschillende sites gewerkt, maar komt weinig in Amersfoort, daar komt zeker verandering in.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *