Theaterschool De Springplank is geopend voor publiek

Theaterschool De Springplank is geopend voor publiek

Het theater staat weer open voor publiek. Zo ook in Amersfoort, in het Cultuurhuis naast theater De Flint bevindt zich theaterschool De Springplank. Afgelopen woensdag zes oktober voerden de theaterschool alweer de achtste voorstelling op sinds de maatregelen zijn versoepeld.

Maar hoe is het om na maanden weer te mogen spelen voor publiek? We kregen een kijkje binnen in De Springplank, waar Tessa Boer mee doet aan De Kersentuin, een Russisch toneelstuk. Het acteren doet Tessa al sinds dat ze klein is. Een jaar zonder theater was dus ook onwennig: “Online waren we bezig met theaterlessen, we hebben ook wel eens in een weiland gestaan om te oefenen. Het was natuurlijk niet zoals het hoort in de theaterwereld. Ik heb vooral heel veel zin om weer op een podium te staan en mensen te vermaken.”

Tessa gaat haar ambitie verderop zoeken: “Met mijn opleiding red ik het helaas niet om iedere dag te kunnen repeteren. Ik hoop mijn liefde voor theater ergens anders te vinden, bijvoorbeeld bij een castingbureau.”

Voor alle kunst en cultuur liefhebbers staat de Springplank open voor zang, dans en theater cursussen. Het reguliere onderwijs bracht hen er in 1999 toe een combinatie te maken tot een unieke school waar alles van het theater centraal staat.

Luister hieronder naar een interview met Tessa, die vertelt over wat zij vindt van weer het podium op mogen.

https://soundcloud.com/user-635048587/theater-na-corona/s-nRc4X9D06w4?si=63ea7be9378c4da9ae370fc377ced03b

Tekst: Merel Zoomers

Audio: Romy Duitscher

Over de auteur

Romy Duitscher

Romy is een achttien jarige upcoming journalist uit de omgeving Amersfoort/Nijkerk. Als journalist schrijft zij voor Amersfoort-Noord Nieuws. Haar interesses liggen vooral bij kunst en cultuur. Romy is erg gedreven en is zeker niet bang om verhaal te halen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *