Nationale Onderwijsstad 2021 Amersfoort werkt samen voor de toekomst

Nationale Onderwijsstad 2021 Amersfoort werkt samen voor de toekomst

Amersfoort organiseerde dit jaar de Nationale Onderwijsweek(NOW), dit is een jaarlijks evenement waarin het onderwijs een platform krijgt om haar stem te laten horen. Van 4 t/m 8 oktober werd in de stad meer dan 70 activiteiten georganiseerd.

Amersfoort heeft heel erg zijn best gedaan om de NOW dit jaar te mogen organiseren, hiervoor moesten ze namelijk een bidbook inleveren. Volgens Job Christians, voorzitter van de stichting NOW, liet die van Amersfoort heel mooi de samenwerking zien tussen de verschillende onderwijsinstellingen in de stad. Wethouder Fatma Koser Kaya vult hier op aan dat dit gedaan wordt zodat het kind centraal staat en dat de titel ‘Nationale Onderwijsstad 2021’ een mooie bekroning is voor iedereens harde werk in Amersfoort.

Verbeterpunten

Het thema van de NOW is dit jaar ‘samen voor de toekomst’, Christians vindt dit een mooie gelegenheid om te kijken hoe het schoolsysteem nou eigenlijk in elkaar zit, en of het misschien niet eens tijd is voor een verandering in het systeem. Er zijn volgens hem namelijk behoorlijk wat knelpunten: lerarentekort, de kwaliteit van het onderwijs gaat achteruit en we moeten stoppen met het differentiëren tussen kinderen. De wethouder vult hier op aan “wat wij doen in het onderwijs is heel erg focussen op waar ze niet goed in zijn, waardoor je het zelfvertrouwen van veel kinderen in de knel laat komen. Daar moet je van af”. ook zei ze dat het  belangrijk is om leraren meer ruimte te geven en daarmee te zorgen dat kinderen gezien, gehoord en geholpen worden.

Hieronder is een interview van Marc Mijnlieff met Fatma Koser Kaya en Job Christians

https://soundcloud.com/marc-mijnlieff/marc-mijnlieff-nationale-onderwijsweek-amersfoort/s-LS1WWD54OBv?si=af98a23b862c49c4acca244ce83262fc

Over de auteur

Kim Doodeman

Kim Doodeman(2003) is een meid uit Ursem. Na haar havo heeft ze in 2021 een nieuw avontuur begonnen aan de hogeschool van Utrecht, met de HBO journalistiek. Ze schrijft geweldige, begrijpbare stukken over interessante onderwerpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.